Baconnel bélelt őzgerinc töltve
Kb. 2 óra
Mindig szerettem és szeretem is az egyszerűen
elkészíthető kiadós ételeket, viszont szinte mindig megmosolyogtatnak a
receptek elejére kiírt rövidke idők. Igen, tényleg, csak 20-30 perc vagy 1 óra,
de előtte el kell menni bevásárolni, vagy legalább is meg kell rendelni az
alapanyagot interneten. Ezeket össze kell keverni, előkészíteni stb-stb.
Én a bevásárlás idejét leszámítva, az előkészítés
idejét figyelembe véve adom meg az időket.
Akkor tehát a recept - aktualitását legutóbb egy
munkahelyi összejövetel adta, ahova szinte mindenki hozott valamit. Kimondottan
jól sikerült, nem is gondoltam volna, hogy annyi étket összehozunk abba a kis
munkahelyi ebédelős sarokba…
Mi kell hozzá két őzgerinc esetén:
-
10-15 dkg kemény sajt
-
70-80 dkg csirkemell
-
6 nagy evőkanál tejföl (nem baj, ha egy kicsit
több)
-
6 tojás
-
6 kanál liszt (ez lehet teljes kiőrlésű is)
-
fűszerek:
-
só
-
bors
Ez szinte végtelen lehetőséggel kiegészíthető, amivel
én szoktam:
-
csípős paprika (lehet por, vagy frissen apróra
vágott helyes erős paprika)
-
füstölt hústermék (szalonna, sonka, stb.)
További lehetőségek:
-
bármilyen, a fentiekkel harmonizáló fűszert
tehetünk bele pl.:
-
a hagyományos ízeket kedvelők kedvéért
majoránnát,
-
a fűszereken túl:
-
tehetünk bele aszalt gyümölcsöt
-
megbolondíthatjuk zöldségekkel is
Előkészítés:
Kockázzuk fel a csirkemellet, és ha akarunk hozzá
tenni még valamilyen kiegészítőt, akkor azokat, és reszeljük le a sajtot.
Kapcsoljuk be a sütőt!
Keverjük össze a tojást, a tejfölt, a fűszereket, a
lisztet, a reszelt sajtot és a kockára vágott csirkemellet.
Majd az alufóliával bélelt (nem kötelező, de ajánlott) őzgerincet rakjuk ki szalonnával, úgy hogy a szalonna mindkét oldalra lelóg.
Ebbe töltsük bele az összekevert masszát. Hajtsuk
fel a szalonnát és zárjuk rá az alufóliát.
Az így elkészített csomagokat tegyük sütőbe kb. 1-1
¼ órára. Majd hajtsuk ki a fóliát, és tegyük vissza még kb. 10 percre, hogy a
felesleges pára eltűnjön.
Elkészültét követően kicsit várjunk, hogy hűljön, mert akkor könnyebb kiborítani és darabolni.
Meleg főételként körettel, hidegen főételként
körettel, hidegtálra szeletben vagy kenyérrel, hidegen vékonyra vágva
szendvicsbetétnek is kitűnő.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése