Hogy
is kezdődött… II.
Aztán
jött az első „saját” konyha, és bőséges lehetőségek
kreativitásom kiélésére. Magam sem gondoltam volna, hogy mennyire
le tud kötni. Viszont itt sikerült megtanulni, hogy kényszer
hatására elkezd kellemetlen feladat lenni, így oda kell rá
figyelni, hogy megmaradjon a pozitív attitűd.
Voltak
érdekes próbálkozások:
- konyakban áztatott mazsolával töltött sült alma
- tésztába bugyolált chilis bab-szerű étel
…és
így tovább.
Persze
voltak bakik, de a kötelező „iskola” alapjai jól sikerültek:
- húsleves
- rántott hús
- rakott krumpli
A
sütemények nagyrészt azért még elkerültek, valahogy úgy
alakult, hogy nem a ezek lettek a fő célpont, sőt, alig
készítettem párat.
Van
azért itt is pár gyors recept, amit hipp-hopp én is megcsinálok:
- szórós túrós süti
- zabkeksz
- palacsinta
Végül
is több impulzus juttatott oda, hogy ezeket a kis személyes
sikereket aztán elektronikus papírra vessem:
- Juli és Júlia című film
- két cseh leányzó ténykedése: http://pekacekstesti.cz
- családi/baráti felkérések: „add oda a receptet”
Megjegyzések
Megjegyzés küldése