Hogy is kezdődött… II.

Hogy is kezdődött… II.

Aztán jött az első „saját” konyha, és bőséges lehetőségek kreativitásom kiélésére. Magam sem gondoltam volna, hogy mennyire le tud kötni. Viszont itt sikerült megtanulni, hogy kényszer hatására elkezd kellemetlen feladat lenni, így oda kell rá figyelni, hogy megmaradjon a pozitív attitűd.

Voltak érdekes próbálkozások:
  • konyakban áztatott mazsolával töltött sült alma
  • tésztába bugyolált chilis bab-szerű étel
…és így tovább.

Persze voltak bakik, de a kötelező „iskola” alapjai jól sikerültek:
  • húsleves
  • rántott hús
  • rakott krumpli

A sütemények nagyrészt azért még elkerültek, valahogy úgy alakult, hogy nem a ezek lettek a fő célpont, sőt, alig készítettem párat.

Van azért itt is pár gyors recept, amit hipp-hopp én is megcsinálok:
  • szórós túrós süti
  • zabkeksz
  • palacsinta

Végül is több impulzus juttatott oda, hogy ezeket a kis személyes sikereket aztán elektronikus papírra vessem:
  • Juli és Júlia című film
  • két cseh leányzó ténykedése: http://pekacekstesti.cz
  • családi/baráti felkérések: „add oda a receptet”

Megjegyzések