Hogy is kezdődött... I.

Hogy is kezdődött… I.

Valahogy úgy van, hogy szeretek finomakat enni. A falusi létben a nagyobb családi összejövetelek során sok konyhai trükköt összeszed az ember.
Ilyen „Sátras ünnep” pl.:
  • disznóölés
  • ballagás
  • esküvő
  • baráti összejövetelek
  • stb.

Valahogy mindig úgy alakult, hogy nem okozott gondot a konyhai előkészületekben részt venni: a hagymát összevágni, húst kockázni, esetlegesen a rántottát újragondolni; ez megadta a kezdő lökést.

Idestova lassan 20 éve már, hogy a baráti kör első pörköltjei elkészültek, és az első balatoni nyaralásokat is túléltük részben házi koszton.

Majd pár év próbálkozásai után jött a következő lökés: nőtlen/hajadon szálló.
Dönthettem, hogy pizza, girosz, hamburger, vagy főzök magamnak valamit. Gazdaságossági szempontból természetesen az utóbbi mellett döntöttem.

Majd rájöttem több dologra a főzés kapcsán:
  • ha nem kényszer, akkor élvezem,
  • nem okoz alapvetően lelki törést,
  • sőt néha örömöt szerez, hogy örömöt szerezhetek vele,
  • tudok kreatív lenni.

Megjegyzések