Pizza
(részben teljes kiőrlésű liszttel)
A
baráti összejövetelek egyik fontos összetevője a könnyen és
gyorsan elkészíthető nagy mennyiségű étel, ami nem kerül túl
sok pénzbe és időbe.
Meg is
rendelhetjük, de akár csapatépítés formájában közösen
elkészíthető.
Így
történt már pár alkalommal, a pizzával is.
Mivel
Eszter úgy gondolta, nem tudja megismételni a pizza tésztát, amit
nálunk készített korábban, ezért adtunk
neki egy lehetőséget, amíg mi nekiláttunk a feltétnek.
A
pizza tészta:
- 1,5 dl tej
- 1 élesztő
- 50-60 % teljes kiőrlésű liszt, fennmaradó rész normál fehér liszt
- 1 tojás
- só
Ebből
a mennyiségből egy rendes tepsi méretű pizza gyömöszölhető
ki. A tésztát addig kell gyúrni (annyi liszttel), amikor már nem
ragad az ember kezére.
Sütőben |
A
feltét az egyik felén fokhagymás-tejfölös, a másik oldalon
paradicsomos volt esetünkben.
A
további igény szerint módosítható, nálunk:
- kolbász
- hagyma
- szalonna
- koktél paradicsom
- sajt
Feldolgozás alatt |
Sütőben
addig sütjük, amíg a sajt ráolvad, és szerencsés esetben (mint
nálunk is) a felülre
is beépített fűtőszálaknak köszönhetően a teteje szép
barnára sül. A csak alsó hőforrással rendelkező sütők
esetében figyelni kell, nehogy leégjen az alja!
Az
este további részében némi borral és üdítővel, valamint igény
szerint ketchup és majonéz társaságában kínáltuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése