Pizza (részben teljes kiőrlésű liszttel)

Pizza (részben teljes kiőrlésű liszttel)

A baráti összejövetelek egyik fontos összetevője a könnyen és gyorsan elkészíthető nagy mennyiségű étel, ami nem kerül túl sok pénzbe és időbe.
Meg is rendelhetjük, de akár csapatépítés formájában közösen elkészíthető.
Így történt már pár alkalommal, a pizzával is.
Esetünkben egy kis csajos csevejre invitáltunk párommal néhány hölgyismerőst – Eszter, Niki, Zsuzsi, Gabi, Juju ötös fogatból végül is az első 3 fő tette tiszteletét nálunk.
Mivel Eszter úgy gondolta, nem tudja megismételni a pizza tésztát, amit nálunk készített korábban, ezért adtunk


neki egy lehetőséget, amíg mi nekiláttunk a feltétnek.
A pizza tészta:
  • 1,5 dl tej
  • 1 élesztő
  • 50-60 % teljes kiőrlésű liszt, fennmaradó rész normál fehér liszt
  • 1 tojás

Ebből a mennyiségből egy rendes tepsi méretű pizza gyömöszölhető ki. A tésztát addig kell gyúrni (annyi liszttel), amikor már nem ragad az ember kezére.

Sütőben
A feltét az egyik felén fokhagymás-tejfölös, a másik oldalon paradicsomos volt esetünkben.
A további igény szerint módosítható, nálunk:
  • kolbász
  • hagyma
  • szalonna
  • koktél paradicsom
  • sajt

Feldolgozás alatt
Sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad, és szerencsés esetben (mint nálunk is) a felülre is beépített fűtőszálaknak köszönhetően a teteje szép barnára sül. A csak alsó hőforrással rendelkező sütők esetében figyelni kell, nehogy leégjen az alja!
Az este további részében némi borral és üdítővel, valamint igény szerint ketchup és majonéz társaságában kínáltuk.

Megjegyzések