Sült csirkemáj baconbe csavarva



Egy nagyon egyszerű, ámde kicsit munkaigényes frissensült – ami hidegen is nagyon finom.
  
Sütésre készen
Valamikor réges-régen egy étteremben találkoztam vele először és nagyon megszerettem, de otthon nem tudtam átható eredményeket elérni ezen remek finomság étlapra juttatásában, mivel igazán májfogyasztó csak én vagyok/voltam.
Keresztanyám nagyobb családi összejövetelek alkalmával mindig jelezte: gyere, lesz belőle, csinálok, tudom, szereted.

Így nagyobb sátras ünnepekkor pl.: karácsony, én is szívesen veszem az étlapra – hogy ne legyen félreértés – magam készítem.

Így volt ez legutóbb is…

Mi is kell hozzá:
-          szeletelt bacon szalonna
-          csirkemáj
-          fűszerek:
§ 
§  bors
§  majoránna

Tálalási javaslatként:
Sült csirkecombbal és vegyes körettel
A csirkemájat akkora darabokra vágjuk, hogy gusztusos falatok legyenek belőle, majd a baconszeleteket elfelezzük, majd egyesével szépen betekerjük a májfalatokat.

Először kicsit lefedjük, hogy átpárolódjon – kb. 20 perce előmelegített sütőben. Természetesen némi vizet, vagy akár egy kis bort teszünk alá, míg a szalonna zsiradékot enged.
Utána még egy kicsit sütjük, hogy szépen átsüljenek a falatok.


Sült krumplival, párolt zöldséggel, vagy akár kenyérrel és savanyúsággal is nagyon finom.

Megjegyzések