Egy nagyon egyszerű, ámde kicsit munkaigényes
frissensült – ami hidegen is nagyon finom.
![]() |
Sütésre készen |
Valamikor réges-régen egy étteremben találkoztam
vele először és nagyon megszerettem, de otthon nem tudtam átható eredményeket
elérni ezen remek finomság étlapra juttatásában, mivel igazán májfogyasztó csak
én vagyok/voltam.
Keresztanyám nagyobb családi összejövetelek
alkalmával mindig jelezte: gyere, lesz belőle, csinálok, tudom, szereted.
Így nagyobb sátras ünnepekkor pl.: karácsony, én is
szívesen veszem az étlapra – hogy ne legyen félreértés – magam készítem.
Így volt ez legutóbb is…
Mi is kell hozzá:
-
szeletelt bacon szalonna
-
csirkemáj
-
fűszerek:
§
só
§
bors
§
majoránna
![]() |
Tálalási javaslatként: Sült csirkecombbal és vegyes körettel |
A csirkemájat akkora darabokra vágjuk, hogy
gusztusos falatok legyenek belőle, majd a baconszeleteket elfelezzük, majd
egyesével szépen betekerjük a májfalatokat.
Először kicsit lefedjük, hogy átpárolódjon – kb. 20
perce előmelegített sütőben. Természetesen némi vizet, vagy akár egy kis bort
teszünk alá, míg a szalonna zsiradékot enged.
Utána még egy kicsit sütjük, hogy szépen átsüljenek
a falatok.
Sült krumplival, párolt zöldséggel, vagy akár
kenyérrel és savanyúsággal is nagyon finom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése