Tortellini gombás-szalonnás öntettel
/Elkészítés kb.: 1 óra/
A hétköznapok zsúfoltságában bizony-bizony senki
sem szeret, tud, akar – és még kereshetünk néhány okot, szinonimát – a
konyhában tölteni sok időt. Ahogy a minap magam is egy gyors, köztes megoldást
kerestem – jelen esetben: két főre, két napi ebéd.
Nem szeretem a televízióban feldobott gondolatot,
miszerint minek kell lennie egy háztartásban/konyhában Stahl Judit szerint.
Nálam van a fagyóban általában – pont ilyen
helyzetekre – egy-két-három csomag előre csomagolt torlellini.
-
1 csomag tortellini (500 g)
-
kb. 300 g szalonna
-
kb. 4 dl főzőtejszín
-
200-300 g gomba
Ha nincs megfagyva minden hozzávaló, akkor kicsit
egyszerűbb (én kivettem reggel).
Feltesszük a vizet melegedni a tésztához. Egy kis
sót (2-3 csipet), illetve egy kevés olajat (kb. egy evőkanálnyi) teszünk a
vízbe.
Időközben kockára vágjuk a szalonnát és a gombát –
ha nincsenek felkockázva – aztán pirulhatnak is.
Az időközben megpirult gombára és szalonnára
ráöntjük a főzőtejszínt, és a kívánt sűrűségűre főzzük.
A kész tortelliniről leöntjük a vizet, kicsit állni
hagyjuk. Mikor elkészült a szósz, tálalhatjuk, vagy mint esetemben:
kiporciózzuk, és miután kihűlt, mehet a hűtőbe.
Ha másnapi ebéd lesz belőle, főzhetjük lazábbra,
folyósabbra a szószt, mert együtt szállítva a tészta még felszív majd belőle!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése