Elkészítés:
kb. 1,5 óra
Hazafelé
gurultam egy „csodás” téli napon, és valami színessel
szerettem volna feldobni a másnapi ebédet. Törtem is fejemet, hogy
vajon mi legyen az. Addig eljutottam – szokás szerint –, hogy
relatív rövid idő alatt készüljön el.
Felmértem
a lehetőségeimet, és színvilágában a fagyasztott zöldség volt
a legszínesebb, amit találtam – persze a csomagolás is segített.
Ezt a
zöldséget azért fel kell dobni, illetve tartalmassá kell tenni,
némi szénhidrát és fehérje… Maradjuk a hétköznapibb
szóhasználatnál: köret és husi
Legutóbb
is jól sikerült a Lasagne miért is ne fűznénk ez tovább most
is.
Ami
végül bele került:
- 1 csomag Lasagne tészta 500g (nem fogyott el mind)
- 1 csomag bacon szalonna 500g
- fél csomag fagyasztott zöldség kb. 250 g
- 10 dkg sajt
- 1 fej hagyma
- 0,5 l főzőtejszín
- fűszerek: bazsalikom, só és oregánó
- 2 dl tej
A
hagymát lepirítottam, majd hozzáadtam a bacon szalonnát és
tovább pirítottam. Ezt követően jöhetett a zöldség mix, és
ezt már lefedve - 5-10 perc, míg minden kiolvad - hagytam
párolódni.
Végül megszórtam a fűszerekkel, és felöntöttem a
főzőtejszínnel. Lassan hagytam felforrni, és kész az öntet.
A
tészta lapokat egy kis öntet alálocsolását követően tepsibe
fektettem és rétegeztem, míg volt az öntetből. Az utolsó adag
öntetre nem raktam tésztát, itt megszórtam sajttal, miután a kb.
2 dl tejjel meglocsoltam.
Lap, lap után |
Irány a sütő |
Az egészet előmelegített sütőbe tettem
alufóliával lefedve kb. 25-30 percre. Ezalatt a tészta puhára fő.
Végül levettem a fóliát és még 10 percig sütöttem, hogy a
sajt is megpiruljon a tetején.
És.... kész |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése