Zöldséges Lasagne

Zöldséges Lasagne
Elkészítés: kb. 1,5 óra


Hazafelé gurultam egy „csodás” téli napon, és valami színessel szerettem volna feldobni a másnapi ebédet. Törtem is fejemet, hogy vajon mi legyen az. Addig eljutottam – szokás szerint –, hogy relatív rövid idő alatt készüljön el.
Felmértem a lehetőségeimet, és színvilágában a fagyasztott zöldség volt a legszínesebb, amit találtam – persze a csomagolás is segített.
Ezt a zöldséget azért fel kell dobni, illetve tartalmassá kell tenni, némi szénhidrát és fehérje… Maradjuk a hétköznapibb szóhasználatnál: köret és husi
Legutóbb is jól sikerült a Lasagne miért is ne fűznénk ez tovább most is.


Ami végül bele került:
  • 1 csomag Lasagne tészta 500g (nem fogyott el mind)
  • 1 csomag bacon szalonna 500g
  • fél csomag fagyasztott zöldség kb. 250 g
  • 10 dkg sajt
  • 1 fej hagyma
  • 0,5 l főzőtejszín
  • fűszerek: bazsalikom, só és oregánó
  • 2 dl tej

A hagymát lepirítottam, majd hozzáadtam a bacon szalonnát és tovább pirítottam. Ezt követően jöhetett a zöldség mix, és ezt már lefedve - 5-10 perc, míg minden kiolvad - hagytam párolódni. 

Végül megszórtam a fűszerekkel, és felöntöttem a főzőtejszínnel. Lassan hagytam felforrni, és kész az öntet.


A tészta lapokat egy kis öntet alálocsolását követően tepsibe fektettem és rétegeztem, míg volt az öntetből. Az utolsó adag öntetre nem raktam tésztát, itt megszórtam sajttal, miután a kb. 2 dl tejjel meglocsoltam. 
Lap, lap után

Irány a sütő


Az egészet előmelegített sütőbe tettem alufóliával lefedve kb. 25-30 percre. Ezalatt a tészta puhára fő. Végül levettem a fóliát és még 10 percig sütöttem, hogy a sajt is megpiruljon a tetején.

És.... kész

Megjegyzések