Sörben
sült csirkecomb – vele sült körettel
A
BSZM-ről (Balaton Szupermaraton) hazaérve először kicsit
csüggedve néztem a hűtőt, a tűzhelyet és törtem az agyamat a
megoldáson. Végül is ismét egy sütőben elkészíthető étel
mellett tettem le a voksomat.
A
fagyóból előkerült 6 nagyobb csirkecomb, volt még némi krumpli,
hagyma és két alma. A csirkecombokat – miután forró vízben
kicsit kiolvasztottam és szétszedtem – sóztam és beraktam a
sütőbe kicsit párolódni alufólia alatt.
Eközben
szép nyugodtan megpucoltam és összevágtam a hagymát, a krumplit
végül az almát.
Fűszerként
három dolgot tettem a fenti jó dolgokhoz a són túl:
- őrölt köményt
- némi szalonnát
- 2 dl sört
A már
teljesen felolvadt és kicsit párolódott csirkecombok köré
vegyesen beszórtam a krumplit, az almát, a szalonnát, a hagymát,
majd meglocsoltam sörrel és végül megszórtam köménnyel.
Ez a
kis pakk 1,5 órát töltött sütőben, majd mikor a combba szúrva
könnyedén belement a villa még pirítottam egy kicsit.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése