Sörben sült csirkecomb – vele sült körettel

Sörben sült csirkecomb – vele sült körettel

A BSZM-ről (Balaton Szupermaraton) hazaérve először kicsit csüggedve néztem a hűtőt, a tűzhelyet és törtem az agyamat a megoldáson. Végül is ismét egy sütőben elkészíthető étel mellett tettem le a voksomat.

A fagyóból előkerült 6 nagyobb csirkecomb, volt még némi krumpli, hagyma és két alma. A csirkecombokat – miután forró vízben kicsit kiolvasztottam és szétszedtem – sóztam és beraktam a sütőbe kicsit párolódni alufólia alatt.


Eközben szép nyugodtan megpucoltam és összevágtam a hagymát, a krumplit végül az almát.
Fűszerként három dolgot tettem a fenti jó dolgokhoz a són túl:
  • őrölt köményt
  • némi szalonnát
  • 2 dl sört

A már teljesen felolvadt és kicsit párolódott csirkecombok köré vegyesen beszórtam a krumplit, az almát, a szalonnát, a hagymát, majd meglocsoltam sörrel és végül megszórtam köménnyel.



Ez a kis pakk 1,5 órát töltött sütőben, majd mikor a combba szúrva könnyedén belement a villa még pirítottam egy kicsit.

Ennyi, és kész :)

Megjegyzések