Szójaszószban pácolt csirkecomb Bulgurral

Szójaszószban pácolt csirkecomb Bulgurral (búza töret)
Más néven: török rizs/török búza
/Elkészítés: hús kb. 2 óra, köret kb. 30-35 perc/

Újítani néha kell, néha lehet, de sokszor ajánlott. Magam részről többször agyaltam már különféle köret lehetőségeken, noshát ez az egyik, amit aztán bártan merek javasolni is.

Köret (bulgur)



Elkészítése – ha mindösszesen köretnek készül – nagyon egyszerű, még a normál rizsnél is egyszerűbb. Alapvetően azt javasolják, hogy egyszerűen tegyük fel 1:2,5 arányban forró vízben főni, míg elpárolja a vizet és kész.

Ennél én egy kicsit bonyolultabban készítem, de nem borul össze a világ. Hasonlóan a rizshez, kicsit megpirítom olajon, majd háromszor annyi forrásban lévő vizet öntök rá, és megvárom, míg elpárolja azt.

Tehát 1 bögre bulgurhoz 3 bögre vizet öntök.

Amíg a víz felforr, zöldséget teszek hozzá, – mivel tél van, ilyentájt mirelitet használok – amit a vízbe öntök. A vízhez adok némi sót, mennyiségtől függően. Egy bögre kb. egy 4 fős család fogyasztását teszi ki – a rizshez hasonlóan. Kicsit pihentetve tálalható.


Hús



A csirkecombokat egy nappal előtte megszórtam zöld fűszeres sóval, majd meglocsoltam szójaszósszal, és végül dobtam rá néhány fokhagymát és egy kis őrölt gyömbért. Letakartam alufóliával, és az előkészített husit betettem a hűtőbe.

Így, mikor hazaértünk csak be kellett dobni a sütőbe olyan 180 Co-on. Nem is nyúltam hozzá csak 1,5 óra múlva, hogy megnézzem. Ekkor még a hús kívánta egy kicsit a meleget, illetve megforgattuk őket az alap lében, hogy mindent átjárjon. Visszatettem még 20 percre, végül a tál tetejét levéve a végén még 10 percet pirítottam, hogy a bőre ropogós legyen.


(És nagyon finom lett! :D – a lektor)

Megjegyzések