Szójaszószban pácolt csirkecomb Bulgurral (búza töret)
Más néven: török rizs/török búza
/Elkészítés: hús kb. 2 óra, köret kb. 30-35 perc/
Újítani néha kell, néha lehet, de sokszor ajánlott. Magam részről többször
agyaltam már különféle köret lehetőségeken, noshát ez az egyik, amit aztán
bártan merek javasolni is.
Köret (bulgur)
Ennél én egy kicsit bonyolultabban készítem, de nem borul össze a
világ. Hasonlóan a rizshez, kicsit megpirítom olajon, majd háromszor annyi forrásban
lévő vizet öntök rá, és megvárom, míg elpárolja azt.
Tehát 1 bögre bulgurhoz 3 bögre vizet öntök.
Amíg a víz felforr, zöldséget teszek hozzá, – mivel tél van, ilyentájt
mirelitet használok – amit a vízbe öntök. A vízhez adok némi sót, mennyiségtől
függően. Egy bögre kb. egy 4 fős család fogyasztását teszi ki – a rizshez
hasonlóan. Kicsit pihentetve tálalható.
Hús
A csirkecombokat egy nappal előtte megszórtam zöld fűszeres sóval, majd meglocsoltam szójaszósszal, és végül dobtam rá néhány fokhagymát és egy kis őrölt gyömbért. Letakartam alufóliával, és az előkészített husit betettem a hűtőbe.
Így, mikor hazaértünk csak be kellett dobni a sütőbe olyan 180 Co-on.
Nem is nyúltam hozzá csak 1,5 óra múlva, hogy megnézzem. Ekkor még a hús
kívánta egy kicsit a meleget, illetve megforgattuk őket az alap lében, hogy
mindent átjárjon. Visszatettem még 20 percre, végül a tál tetejét levéve a
végén még 10 percet pirítottam, hogy a bőre ropogós legyen.
(És nagyon finom lett! :D – a lektor)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése