Zabkeksz
Anno egy Salzkammergut Trophy-ra
tartva rágcsáltam először ebből az egyszerű, de könnyen elkészíthető
édességből. Nem „Update”, de mozgalmas és pörgős világunkban fontos az idő, -
bár sokszor nem ismerjük az értékét – jól jön egy könnyen elkészíthető édesség.
Én egy „kis” adaggal kaptam meg a
receptet, de duplát szoktam készíteni, így mindkét adagolást felsorolom.
Ami belekerül:
Kis adag a mérlegelőknek
|
Nagyobb adag a könnyeden főzőcskézőknek
|
Miből is?
|
15 dkg
|
30 dkg
|
sütőmargarin
|
15 dkg
|
2 csapott bögre
|
zabpehely
|
12 dkg
|
1,5 dl (lehet kevesebb is)
|
cukor
|
1 db
|
2 db
|
tojás
|
10 dkg
|
1 bögre
|
mazsola
|
10 dkg
|
1,5 bögre
|
liszt (lehet teljes kiőrlésű is)
|
1 kávéskanál
|
1 teáskanál
|
fahéj
|
½ kávéskanál
|
1 kávéskanál
|
szódabikarbóna
|
1 csipet
|
2 csipet
|
só
|
½ zacskó
|
1 zacskó
|
vaníliás cukor
|
¼ tábla
|
½ tábla
|
étcsokoládés/csokoládé
|
rum aroma /2 cl rum
|
rum aroma / 4 cl rum
|
egy kis pikantéria
|
A mazsolát érdemes elsőnek
elővenni és beáztatni egy kis vízbe, majd a legvégén – a vizet leöntve –
tesszük a keverékbe.
Minden egy tálban |
A csoki is hozzáadva (itt épp maradvány csoki mikulásokból) |
Elkeverve |
A margarint érdemes előtte kisebb kockákra vágni és mikrohullámú sütőben, vagy gőz fölött megolvasztani, hogy el tudjuk dolgozni.
Mindent egy keverőtálba rakunk,
majd jól elkeverjük. Én teáskanállal szoktam adagolni sütőpapírra, vagy
szilikon alátétre.
Kiadagolva |
Sütőben egy-egy adag 15-20 perc
alatt elkészül, ezért én két szilikon alátéttel/sütőpapírral/tepsivel szoktam
dolgozni.
Amint az egyik elkészül, rakom be a másikat a sütőbe. Amint a kisült
adag hűlt egy keveset, tálba rakom az elkészült sütiket és adagolhatom ki a
következőt.
És kész... |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése