Zabkeksz

Zabkeksz

Anno egy Salzkammergut Trophy-ra tartva rágcsáltam először ebből az egyszerű, de könnyen elkészíthető édességből. Nem „Update”, de mozgalmas és pörgős világunkban fontos az idő, - bár sokszor nem ismerjük az értékét – jól jön egy könnyen elkészíthető édesség.


Én egy „kis” adaggal kaptam meg a receptet, de duplát szoktam készíteni, így mindkét adagolást felsorolom.

Ami belekerül:

Kis adag a mérlegelőknek
Nagyobb adag a könnyeden főzőcskézőknek
Miből is?
15 dkg
30 dkg
sütőmargarin
15 dkg
2 csapott bögre
zabpehely
12 dkg
1,5 dl (lehet kevesebb is)
cukor
1 db
2 db
tojás
10 dkg
1 bögre
mazsola
10 dkg
1,5 bögre
liszt (lehet teljes kiőrlésű is)
1 kávéskanál
1 teáskanál
fahéj
½ kávéskanál
1 kávéskanál
szódabikarbóna
1 csipet
2 csipet
½ zacskó
1 zacskó
vaníliás cukor
¼ tábla
½ tábla
étcsokoládés/csokoládé
rum aroma /2 cl rum
rum aroma / 4 cl rum
egy kis pikantéria

A mazsolát érdemes elsőnek elővenni és beáztatni egy kis vízbe, majd a legvégén – a vizet leöntve – tesszük a keverékbe.

Minden egy tálban


A csoki is hozzáadva (itt épp maradvány csoki mikulásokból)

Elkeverve

A margarint érdemes előtte kisebb kockákra vágni és mikrohullámú sütőben, vagy gőz fölött megolvasztani, hogy el tudjuk dolgozni.

Mindent egy keverőtálba rakunk, majd jól elkeverjük. Én teáskanállal szoktam adagolni sütőpapírra, vagy szilikon alátétre.

Kiadagolva


Sütőben egy-egy adag 15-20 perc alatt elkészül, ezért én két szilikon alátéttel/sütőpapírral/tepsivel szoktam dolgozni. 


Amint az egyik elkészül, rakom be a másikat a sütőbe. Amint a kisült adag hűlt egy keveset, tálba rakom az elkészült sütiket és adagolhatom ki a következőt.



És kész...





Megjegyzések