Lecsós szelet, zöldséges rizzsel


Lecsós szelet, zöldséges rizzsel
/Elkészítés kb. 2 óra/

Vannak – bár ritkán – olyan napok, mikor egy nyugodt ebéd elkészítése is simán belefér a vasárnap délelőttbe, még ha az az ebéd csak délután 1-re készül is el.
Ilyen volt ez a nap is, beszélgettünk róla mi készüljön, aztán egyéb délelőtti program után hazaérve került elő az ebédnek való. Az alábbi mennyiség 4 főre elegendő, mert a hús alapja is nagyon tartalmas… bár ha 4 favágónak kell főzni, akkor jobb, ha 1 kg húsból készül J
A husihoz:
-          tarjaszeletek (bizony - bizony a szaftosabb fajtából) - kb. 60 dkg
-          egy kis szalonna és kolbász az íze végett - kb. 15-15 dkg
-          hagyma - 1 nagyobb fej
-          illetve a lecsó alap anyukám keze közül – egy 7 dl-es befőttes üvegnyi
/ha magunk csináljuk, akkor 2-3 paprika és paradicsom mérettől függően/
-          fűszerek (piros paprika, só, bors) – figyelni kell, mert a kolbász fűszeres és a szalonna is sós lehet!

A köret:
-          rizs (sima egyszerű „B” rizs, a bevásárlóközpontból)
-          mirelit zöldség



A husiszeleteket finoman megkérgeztem, hogy szaftosabb maradjon – aki akarja meg is lehet őket klopfolni, hogy ne ugorjon össze.




A visszamaradt szaftban lepirítottam a hagymát, a kolbászt és a szalonnát. Ehhez adtam egy kis pirospaprikát a színe miatt.

Majd hozzáadtam a lecsó alapot (paprika, paradicsom összefőzve)
Végül egy kis bors és majoránna.
És hagytam, hogy finoman forrjon a fedő alatt.

Közben volt idő, erre-arra, mert a rizsre elég 45 perc pihentetéssel együtt.



/a háttérben egy pizza feltét rotyog, ha már lúd legyen kövér alapon: használjuk ki a konyhát, ha már egyszer főzünk/


És kész: 

Megjegyzések