Reggeli – egy fontos étkezés I.
Mivel a reggeli sokszor épp az alvás rovására megy, sokan épp ezért lépik át/kerülik ki, vagy csak
egyszerűen nem szeretnek egy jó reggelivel sokat bajlódni.
Aki próbált gyerekeknek, illetve reggel nyűgös felnőtteknek reggelit készíteni, tudja, hogy nem
egyszerű reggelről reggelre valami frappánsat, kiadósat, vagy egyszerűen valami „mást” kitalálni.
Magam részről én is tudok nyűgös, nyúzott és persze hisztis is lenni.
Első körben két példa a felvágottakra:
Lecsókolbász krokodil (működik debrecenivel és szafaládéval is)
Nekem anno Maya mutatta hogyan dobjuk fel a lecsókolbit egy kicsit, hogy mégis mutatósabba
legyen, ha tányérra kerül. Feleségemnek is nagyon tetszett a kis ötletesség, amivel sikerült feldobni
az egyneműsített húskészítményt.
A kiválasztott kolbászokat keresztirányban beirdaljuk (reálosoknak: rombuszokat / négyzeteket /
téglalapokat vágunk bele), majd mennyiségtől függően 2-3- 4 percre mikrohullámú sütőbe rakjuk.
Fedjük le egy mélytányérral, vagy fröccsenés gátló tetővel.
Sajttal kirakott virsli (szintén működik más hasonló
termékkel is)
Régiszépidőkben … amikor még együtt reggelizünk a melóban az
azóta már jócskán szétszéledt csapattal akkor készült el egyszer így a virsli.
Azóta is előszeretettel dobom fel vele a tányérra kerülő falatokat.
A virslit hosszában bevágjuk, majd a sajtszeleteket beállítjuk
a vágatba. Szintén mikrohullámú sütőt használjuk 2-3-4 perce.

Megjegyzések
Megjegyzés küldése