Sült csirkecomb, töltelékkel, csirkemájjal

Sült csirkecomb, töltelékkel, csirkemájjal

Készüljön sok, egyszerűen és gyorsan, lehetőleg legyen finom. Mint a legtöbb esetben, most is ennyinek kellett megfelelni, amikor a hűtő tartalmával álltam szemben. A könnyen készülő csirkehús persze adja magát – főleg, ha van otthon a fagyóban…


Volt némi szárazabb kenyérszelet, illetve a szintén a fagyóban pihent egy korábbi alkalomról visszamaradt csirkemáj csomagocska is, ami egyedül kevés volt egy sütésre.
Így hát kiolvasztottam annyira, hogy szét tudjam szedni, és tepsibe fektettem őket egy kis sóval mindkét oldalukat megszórva. 

A húsra /1 kg csirkecomb/:
  • bors
  • majoránna
  • fokhagyma – sok fokhagyma 5-6 gerezd legalább
A töltelék elkészítésénél sem vittem túlzásba a dolgot:
  • 4 szelet tószt kenyér (kb. 15 percig vízben áztatva)
  • vegeta
  • bors
  • 1 tojás

Az egészet - úgy ahogy volt - egy kis víz és zsír hozzáadásával, alufóliával letakarva betoltam előmelegített sütőbe 180 Co-on

Sokáig kellett várni, míg a félig-meddig fagyott hús kiengedett, és sülésre adta fejét. Időközben megszületett egy-két levél, lejárt egy mosás stb. /kb. 2óra, meg egy kicsi – friss hússal ez jelentősen gyorsabban ment volna/
Majd a végén mikor megpuhult, kb. 10-15 percre felső sütésre tettem a sütőt, levettem az alufóliát és ropogósra sütöttem a csirkecombokat.

Köretnek bulgur lett - ha már nyitva van a zacsi alapon - egy kis zöldborsóval.
Íme az eredmény:

Megjegyzések