Sült csirkecomb,
töltelékkel, csirkemájjal
Készüljön sok,
egyszerűen és gyorsan, lehetőleg legyen finom. Mint a legtöbb
esetben, most is ennyinek kellett megfelelni, amikor a hűtő
tartalmával álltam szemben. A könnyen készülő csirkehús persze
adja magát – főleg, ha van otthon a fagyóban…
Volt némi szárazabb
kenyérszelet, illetve a szintén a fagyóban pihent egy korábbi
alkalomról visszamaradt csirkemáj csomagocska is, ami egyedül
kevés volt egy sütésre.
Így hát kiolvasztottam
annyira, hogy szét tudjam szedni, és tepsibe fektettem őket egy
kis sóval mindkét oldalukat megszórva.
A húsra /1 kg
csirkecomb/:
- só
- bors
- majoránna
- fokhagyma – sok fokhagyma 5-6 gerezd legalább
A töltelék
elkészítésénél sem vittem túlzásba a dolgot:
- 4 szelet tószt kenyér (kb. 15 percig vízben áztatva)
- vegeta
- bors
- 1 tojás
Az egészet - úgy ahogy
volt - egy kis víz és zsír hozzáadásával, alufóliával
letakarva betoltam előmelegített sütőbe 180 Co-on
Sokáig kellett várni,
míg a félig-meddig fagyott hús kiengedett, és sülésre adta
fejét. Időközben megszületett egy-két levél, lejárt egy mosás
stb. /kb. 2óra, meg egy kicsi – friss hússal ez jelentősen
gyorsabban ment volna/
Majd a végén mikor
megpuhult, kb. 10-15 percre felső sütésre tettem a sütőt,
levettem az alufóliát és ropogósra sütöttem a csirkecombokat.
Köretnek bulgur lett -
ha már nyitva van a zacsi alapon - egy kis zöldborsóval.
Íme az eredmény:
Megjegyzések
Megjegyzés küldése