Jöjjön hát valami egyszerű és
egészséges és …. főképp finom!
De tényleg.
Egy jó ebédhez vegyünk alapul:
-
kb. 0,8 - 1 kg csirkemellet – persze a
fogyasztók étvágyát a szakács be tudja mérni, gondolom én…
-
egy nagy - a „kannás”- tejfölt, értelem szerűen kisebb
adaghoz, elég kevesebb
-
kb. 15 dkg sajt, az nem baj, ha füstölt
-
kb. 20 dkg szeletelt bacon
-
só
-
bors
-
olíva olaj – nem kell lázadni, sima napraforgó
olaj is jó, de azért ne zsíron…
-
fokhagyma
Köret: azt teljesen ízlés
kérdése, lehet krumplipüré, rizs, bulgur, kenyér, párolt zöldség, vagy ezek
vegyesen…
A tepsit kibéleljük bacon
szalonnával.
A sütőt bekapcsoljuk, hogy
bemelegedjen kb. 180 Co-ra.
A csirkemellet csíkokra vágjuk, ahogy
sikerül, de NE legyenek túl kicsik (falatnyi méretűek) a darabok. Ezeket a
darabokat sózzuk, majd hirtelen megpirítjuk egy kicsit olajon.
FIGYELEM a sajt, és a bacon is
sós, ezzel számoljunk!
Azt követően lazán/szellősen a
bacon-ra rakjuk őket. Itt borsozzuk, fokhagymát reszelünk/szeletünk rá és a
visszamaradt kevéske olajat rácsurgatjuk.
A reszelt sajtot összekeverjük a
tejföllel, majd szépen elosztjuk a csirkemelleken. Lehetőség szerint
egyenletesen. Nem kell aggódni, azért igazodik is majd a dolog a sütőben, így
be is rakhatjuk, hadd süljön.
Jöhet a köret – ezt ugye jeleztem:
ízlés, lehetőségek szerint.
Kb. 45 perc – 1 óra a sülési idő.
Meg kell várni, hogy foltokban
aranybarnára süljön a teteje így:
Megjegyzések
Megjegyzés küldése