Tortellini bazsalikomos mártással




A mozgalmas mindennapokkal mindig kezdhetném, de ez uncsi. A fagyasztott tortellini pedig könnyen hozzáférhető.

Persze azért a sztori is jön...

Reggel a II. számú szülészeti klinikán meglátogattuk a nőgyógyászt, mert párom másnapra volt kiírva – persze a dátumok ….

Hazaküldött egy rövid vizsgálat után, hogy délután nézzünk vissza, mert szerinte akció lesz. Azért kérte, hogy egy könnyű – pl.: tészta – ebédet mindenképpen együnk, mert kell majd az erő.

Hát ez jött ki belőle....

Ami kellett hozzá:
  • 500 g-os kész tészta
  • egy kis bacon kb. 10-15 dkg
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom
  • egy kevés só
  • 300 ml főzőtejszín
  • 10 dkg kemény sajt

A fagyasztott 500g-os tészta kicsit kiengedett míg felforrt a víz. Ez alatt kb. 1-2 evőkanál olajon elkezdtem lepirítani a szalonnát. Ehhez hozzátettem a fokhagymát és a bazsalikomot, majd felöntöttem egy 300 ml-es főzőtejszínnel.

Amikor egyet rottyant lekapcsoltam a tűzhelyet – mivel elektromos tűzhelyen főzők – ott hagytam és hagytam még dolgozni. Ezalatt a felforrt vízbe öntöttem a töltött tésztát. Amíg megfőtt előkészítettem és lereszeltem a sajtot. Végül a kész forró tésztára adagoltam a szalonnás szószt és rászórtam a sajtot ami így szépen beleolvadt.

Íme:

ui.: a végén szükség is volt az erőre

Megjegyzések