Eljött hát egy kedd, ami ugye azt eredményezi, hogy ha kiadósan főztél vasárnap, akkor marad pár falat. Mivel meglátogattuk édesanyámat - a nagymamát - odahaza ebből kifolyólag volt némi maradék kedd reggelre.
Mivel alapvetően spórolósan élek, meg nem is szeretek kidobni ételt, mert az kétszeres pazarlás: pazarlás ételben, pazarlás a beletett munkában.
A fent kép egy kis rizses húsnak néz ki és majdnem "csak" az is!
- egy kis rizs
- egy szelet rántott hús, egy szelet fokhagymás natúr szelet
Mit tettem hozzá:
- fél fej hagymát
- két gerezd foghagymát
- némi zöldséget
- meg egy kis fűszert
Tehát szép sorjában, először is lepirítottam a hagymát, rádobtam a foghagymát - apróra vágva míg pirult. Tettem hozzá egy kis vegyes mirelit zöldséget - tudom, tudom uncsi, de még nincs kertem ahonnét frisset szedjek.
Erre mehetett rá a rizs, meg a husi apróra vágva.
Mikor a vizet és zsiradékot hozzátettem lefedtem kb. 10-15 percre kis lángon és kész.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése