Egy lépcsőházi illat adta az ötletet, amit aztán tett követett, és az egyik legkönnyebb magyarosnak mondott étel került a listára: paprikás krumpli.
Ritkán fűzök krumplit, mert macerásnak tartom, egyszerűbb rizshez, tésztához stb. nyúlni. Hétvégenként, ha időm engedi, lehet szó róla, így történt most is.
Szóval megkívántam egy jó paprikás krumplit, neki is vágtam, hogy elkészüljön. A beszerzés részét hagyom... nem is érdekes.
Mi is kellett hozzá:
- kb. 1,5 kg krumpli
- 1 szál kolbász
- 10-15 dkg szalonna
- 1-2 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- fűszerek (só, bors, majoránna, pirospaprika)
A hagymát, fokhagymát, szalonnát és a krumplit kockákra, a kolbászt hosszában ketté, majd szeletekre vágtam:
Miután a hagyma és a szalonna pirult egy keveset, jöhetett a fokhagyma és kolbász, kicsivel utána a pirospaprika.
A fűszerezésnél csak óvatosan, a kolbász sós és fűszeres, a szalonna sós lehet!
Ezek után, nincs más hátra, mint várni kb. 30-45 percet, hogy szépen, közepes lángon megfőjön. Mikor majdnem teljesen elkészült, óvatosan tojást ütünk a tetején lobogó fűszeres lébe.
Itt levesszük a lángot, majd ismét várunk, de már csak ízlés kérdése, hogy mennyire főzzük meg a tojást a tetején. Miután elkészült, hagyhatjuk pihenni kicsit, hogy kisimuljon az étek.
Ezek után tálalhatjuk is:
Mártogathatjuk kenyérrel, de össze is nyomhatjuk a krumplit. Esetünkben a kolbász szétfőtt, így fűszeres darált húsként az összetört krumplival jó barátságban maradt ;)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése