/kb.3-4 óra/
A leves... az idővel egyre inkább leveses leszek, ez van.
A húsleves egy kicsit meg lehet színezni, így is történt mikor a leveshús akadt a kezembe. A fagyasztó tartalmából szerettem volna rájönni mit is főzzek.
Mi került bele:
- leveshús, sok leves hús
- friss zöldség /répa, fehér répa, paszternák, hagyma, fokhagyma/
- fűszerek /só, bors, kömény, szerecsendió, paprika/
Mi kellett hozzá:
Elég idő :)
Így hát: hagymát kockáztam, répát karikáztam és először a hagymával kezdtem, majd röviddel később a répát is hozzá tettem had piruljon.
Majd jöhetett hozzá a paprika, fokhagyma, rövid pirulás után pedig a víz, és hozzá lehet adni a húst.
Ehhez az alapléhez mikor felforrt hozzáadjuk az egész borsot, az egész köményt, a reszelt szerecsendiót.
Mindezt néha megkeverjük, de alapvetően alacsony hőfokon főzzük kb. 2-3 órát.
Végül hozzátesszük a csipetkét - óóó igen még meg sem gyúrtuk. Akkor hát neki-neki!
Mi is kell hozzá:
- 1 nagyobbacska, vagy két kisebb tojás
- némi olaj
- liszt
A tojáshoz annyi lisztet és némi olajat adunk amit felvesz és sűrű, kemény tésztát kapunk. A kemény tésztát én kézzel belecsipkedtem a levesbe. A lisztet hagyd elöl, ha már nagyon ragad a kezedhez lisztezd meg a kezed kicsit és probléma megoldva.
Igen észrevetted, nem tettem bele sót. Pótolni kell majd a levesbe.. ennyi.
Ennek a kemény tésztának kb. 20-30 perc kell legalább mire megfő, ezzel számolj! Szépen feljönnek majd a tetejére, de akkor még nem kész! Had főjenek!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése