Sertés ragu leves

Sertés ragu leves
/kb.3-4 óra/


A leves... az idővel egyre inkább leveses leszek, ez van.
A húsleves egy kicsit meg lehet színezni, így is történt mikor a leveshús akadt a kezembe. A fagyasztó tartalmából szerettem volna rájönni mit is főzzek.

Mi került bele:
- leveshús, sok leves hús
- friss zöldség /répa, fehér répa, paszternák, hagyma, fokhagyma/
- fűszerek /só, bors, kömény, szerecsendió, paprika/

Mi kellett hozzá:
Elég idő :)

Így hát: hagymát kockáztam, répát karikáztam és először a hagymával kezdtem, majd röviddel később a répát is hozzá tettem had piruljon.


Majd jöhetett hozzá a paprika, fokhagyma, rövid pirulás után pedig a víz, és hozzá lehet adni a húst.
Ehhez az alapléhez mikor felforrt hozzáadjuk az egész borsot, az egész köményt, a reszelt szerecsendiót.
Mindezt néha megkeverjük, de alapvetően alacsony hőfokon főzzük kb. 2-3 órát.


Végül hozzátesszük a csipetkét - óóó igen még meg sem gyúrtuk. Akkor hát neki-neki!

Mi is kell hozzá:
- 1 nagyobbacska, vagy két kisebb tojás
- némi olaj
- liszt


A tojáshoz annyi lisztet és némi olajat adunk amit felvesz és sűrű, kemény tésztát kapunk. A kemény tésztát én kézzel belecsipkedtem a levesbe. A lisztet hagyd elöl, ha már nagyon ragad a kezedhez lisztezd meg a kezed kicsit és probléma megoldva.

Igen észrevetted, nem tettem bele sót. Pótolni kell majd a levesbe.. ennyi.

Ennek a kemény tésztának kb. 20-30 perc kell legalább mire megfő, ezzel számolj! Szépen feljönnek majd a tetejére, de akkor még nem kész! Had főjenek!


Jó étvágyat!

Megjegyzések