Szórós túrós


Persze a sütik... hát igazából gondolom ezzel nem mondok túl sok újat, de szeretek enni. A sült húsok, pörkölek után jöhet az édesség.
Ez a tepsitölteléket anyósomtól és kedvesemtől lestem el.

Íme egy egyszerű, könnyen, szó szerint egymásra rétegezhető finomság.

Ami kell hozzá, egy 23*32 tehát kb. egy 20*30-as tepsihez:

15 dkg sütőmargarin
4,5 dl liszt
2,5 dl cukor
1 sütőpor
50 dkg túró (egy nagy csomag)
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
3 dl tej

A tepsi alját kikenjük 10 dkg margarinnal - igen, vastagon!

Csak simán kézzel szétkenjük

 A liszt, cukor, sütőpor hármast szépen összekeverjük, majd a felét rászórjuk a margarinra.






Erre rászórjuk a túrót, majd a vaníliás cukrot.
Itt persze hozzátehetünk ezt-azt... például cseresznye kompótot, apróra vágott gyümölcsöt.
Majd erre a túróra rászórjuk a lisztes keverék másik felét.


Végül ezekre a rétegekre öntsük rá a tojásból, tejből és a maradék margarinból álló masszát.
Fontos! A margarint olvasszuk fel előtte, hogy könnyen el lehessen keverni a tejjel és a tojással.

És már mehet is a sütőbe...

Kb. 45 perc 180 °C-on és íme az eredmény. Melegen, puhán szinte kanalazni lehet a tepsiből...


És ha kihűlt, szeletelhető... Vigyázat! Gyorsan fogy.

Megjegyzések