A leggyorsabb és ésszerű kaják közül a hagyományos ízeket kedvelem, de sok esetben bele-belekapok a világ különböző részeinek ízeibe. Jön curry Indiából, jöhet a bors a trópusokról, bazsalikom Ázsiából stb.-stb. Bár a Glóbuszon még kis részt fedeztem fel, csak Európában jártam, de a rabszolgatartás, a gyarmatbirodalmi világ, majd a gyorsuló globalizáció nem múlt el nyomtalanul. A nemzetköz konyha szinte minden nagyobbacska városban megtalálható.
Térjünk vissza a hazaihoz.
A túrós tészta az egyik szerintem legegyszerűbb, de valljuk be, az egyik legmegosztóbb a mindennap ételei közt. A kedvelői két táborra szakadnak:
- van aki pirított szalonnával sósan
- van aki cukorral édesen szereti
Én valahol a kettő között állok. Talán a képen is látszik: a cukorral megszórt tejföl mellett feltűnnek a szalonnakockák is.
Menjünk tehát végig a soron:
Amit teszünk hozzá:
- 1 csomag (500g) száraz tészta - esetünkben teljes kiőrlésű
- 300g húsos szalonna
- 1 csomag (450g) túró
- tejföl igény szerint
Tegyünk fel vizet főni a tésztának, míg összekockázzuk a szalonnát és elkezdjük pirítani. Amikor a víz felforrt, főzzük ki a tésztát, tegyünk a vízbe egy kis sót és olajat.
Amikor a tészta elkészül, ráöntjük a szalonnát és a túrót, jól összekeverjük.
Végül igény szerint tejföllel nyakon öntjük és cukorral megszórjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése