Szilvás, sajtos csirkemell


Hasonló szöveggel kezdhetném, mint már tettem pár alkalommal pl.:
- valamit gyorsan, egyszerűen... vagy
- megnéztem mi van a fagyóban... vagy
- legutóbb akciós volt a ...

Na jó hagyjuk a slágvortokat... csirkemell, hogy könnyű legyen; aszalt gyümölcs, hogy ízes legyen; füstölt sajt, hogy kicsit pikáns; bacon, hogy szaftos maradjon.


Tehát:

Fogunk:
- egy nagyobb csirkemellet 2 emberenként,
- hozzá aszalt szilvát,
- egy-egy szelet bacon szalonnát a "csomagoláshoz",
- kemény füstölt sajtot és
- egy kis bort a zamat miatt



A csirkemellet kisebb darabokra vágjuk, amik könnyen-gyorsan átsülhetnek, ezeket sózzuk. Az aszalt szilvát csíkokra vágjuk, a sajttal együtt.

A csirkemellet akkora darabokra vágtam, hogy két-három szilvát és egy-egy szelet sajtot tudtam hozzá fogni. Ezeket a kis csomagokat pedig egy-egy szelet bacon szalonnába csavartam.



Ahogy a tepsibe sorakoztak szépen sorban, ott megszórtam egy kis borssal, miután fehérbort öntöttem alá. Alufóliával lefedtem, és beraktam a kb. 180°C-ra előmelegített sütőbe.


Kb. 30-40 percet töltött itt, majd megnéztem mire jutott.


Ezt követően visszatettem, hogy kicsit megsüljön a bacon, megolvadhasson a sajt, és elpároljuk a maradék levet.

Íme az eredmény:




Megjegyzések

Megjegyzés küldése