Persze, persze tudom, hogy arra van időd, amire akarod, hogy legyen, így hát lett is.
Esküvőnkre kaptuk egy gyönyörű, belül mázas sütő tálat, amit - miután anyósom felavatta - nekem is ki kellett próbálni.
A legutóbbi nagybevásárlás alkalmával már belekerült a szatyorba két csülök, az egyik csontozva.
Aztán ezekhez jött karácsony környékén Tóbiás barátom házi otellója. Itt már nem volt mit tenni: a gondolatot tett követte.
Előkerültek hát a husik, és a vörösboros alapot
kevés só, sok fokhagyma és némi rozmaring tette kerekké. Ezzel az
ecsetelővel kenegettem át többször a hűtőben pihenő húsokat.
Íme:
Aztán reggel a nem előmelegített sütőbe került a pakk, miután a tál ázott egy kicsit, hogy feltöltődjön vízzel.
Persze a finoman fűszeres köretre is kellett gondolni, így füstölt sonka került a rusztikus burgonyaszeletek mellé.
Majd két órára betettem a pakkot a sütőbe, kb. 170-180 Co-on.
A két óra leteltével kb. 45-50 percenként még kétszer meglocsoltam a tetejét a szafttal, hogy biztosan puha legyen.
Lefedve így körülbelül 3,5 – 4 órát töltött a sütőben. Végül még 20-25 percet töltött bent fedő nélkül.
A tálaláshoz a vele főtt krumplit, főtt tojást és vörösbort adtam:
A végén a hús leomlott a csontról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése