Sütőtök almával, csirkemellel

Itt van az ősz, itt van újra...


Kedvesem minap a piacon járva beszerzett egy méretes sütőtököt. Aztán a dolgos hétköznapok rohanásában persze telt-múlt az idő, mikor is felvetődött a kérdés: mi is készüljön belőle...?

Ekkor néhány ötletet felvetettünk pro és kontra... végül is abban maradtunk, hogy:
 - kerüljön bele husi
 - ne legyen túlvariálva
 - lehetőleg kiadós legyen

Mivel a sós és édes egy ételen belül kerül párba, sokat lehet kihozni belőlük.

Menjünk hát sorban:
- feleségem megpucolta a tököt, aztán betette a hűtőbe, hogy megtaláljam :)
- előző nap kivettem némi csirkemellet és bacon-t
- hozzátettem egy almát és egy nagy póré hagymát

Tehát akkor:
- 1 sütőtök
- 20 dkg bacon
- 75-80 dkg csirkemell
- 1-2 alma
- 1 póréhagyma
- fűszerek /só, vegeta, olívaolaj/

A tepsi aljába befektettem a bacon szalonnát, erre szórtam a kockára vágott tököt, almát és póré hagymát.



Itt hibáztam! Hogy a csirke ne száradjon ki, legközelebb a tök közé keverem majd, vagy közvetlenül a baconre kerül.

A csirkemellet csíkokra vágtam, majd sóztam. Ezt követően olívaolajon megkérgeztem, és a zöld ágyra fektettem.


Ezt némi vegetával még fűszereztem. Aki túl édesnek találja a sütőtököt, az tegyen némi sót magára a tökre is!


1 órára, 180°C-ra előmelegített sütőbe tettem alufólia alatt, hogy szépen megpárolódjon. Majd levettem a fóliát, és pirongattam még egy kicsit. Feleségem kedvence a ropogósra pirult póréhagyma volt.


Ha megpróbálod, csak hajrá! Jó étvágyat!

Frissítés:
Ahogy vártam, ha egy sütőtökréteg közé teszem a csirkemellet akkor nem szárad ki.;)
 

Megjegyzések