A legtöbben a krumpli alapú tésztát - főtt krumpli és liszt - mint nudli ismerjük, főként édességképp. Az olasz konyhában már gnocchi (nyokki) a neve, bár országonként is eltérhet a megnevezés illetve a forma.
Lusta voltam, így nem én készítettem, csak megvásároltam a száraz tészta csomagot - esetünkben 1 kg.
A mártáshoz is egyszerű megoldást dobtam össze - persze a klasszikus konyha hívőknek lehet, hogy szentségtörés amit elkövettem:
- paradicsomszósz 500 g
- főzőtejszín 200 ml
- 4 pár virsli
- 1 nagy fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- fűszerek /só, bazsalikom stb./
- reszelt sajt a tetejére
Feltettem forrni a vizet, amiben később megfőzöm majd a tésztát.
Közben egy nagy tálban a felkockázott hagymát elkezdtem lepirítani.
Összekarikáztam a virslit és a piruló hagymához adtam, majd nyakon öntöttem a paradicsompürével és a főzőtejszínnel. Végül hozzáadtam némi vizet és a fűszereket.
Idő közben felforrt a víz, majd beleöntöttem a tésztát amik pár perc múlva szépen lassan felúsztak a forró víz tetejére. Innét leszűrtem és hagytam, hogy a szűrőből szép lassan lecsepegjen a felesleges víz.
Közben összefőtt a szósz, amibe végül belekevertem a tésztát.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése