Gnocchi - azaz első próbálkozások az olaszos nudlival

 

A legtöbben a krumpli alapú tésztát - főtt krumpli és liszt - mint nudli ismerjük, főként édességképp. Az olasz konyhában már gnocchi (nyokki) a neve, bár országonként is eltérhet a megnevezés illetve a forma.

Lusta voltam, így nem én készítettem, csak megvásároltam a száraz tészta csomagot - esetünkben 1 kg.

A mártáshoz is egyszerű megoldást dobtam össze - persze a klasszikus konyha hívőknek lehet, hogy szentségtörés amit elkövettem:

- paradicsomszósz 500 g

- főzőtejszín 200 ml

 - 4 pár virsli

- 1 nagy fej hagyma

- 2-3 gerezd fokhagyma

- fűszerek /só, bazsalikom stb./

- reszelt sajt a tetejére

Feltettem forrni a vizet, amiben később megfőzöm majd a tésztát.

Közben egy nagy tálban a felkockázott hagymát elkezdtem lepirítani.

Összekarikáztam a virslit és a piruló hagymához adtam, majd nyakon öntöttem a paradicsompürével és a főzőtejszínnel. Végül hozzáadtam némi vizet és a fűszereket.

Idő közben felforrt a víz, majd beleöntöttem a tésztát amik pár perc múlva szépen lassan felúsztak a forró víz tetejére. Innét leszűrtem és hagytam, hogy a szűrőből szép lassan lecsepegjen a felesleges víz.

Közben összefőtt a szósz, amibe végül belekevertem a tésztát.





Megjegyzések