Sajnos a fényképek szortírozása, a blogírás és a receptek gépre vitele az utóbbi időben idő és főképp energia hiányában erőteljesen háttérbe szorult.
Így most, hogy a család apraja, meg a nagyjának fele is nyugovóra tért gondoltam mi baj érhet nekivágok (22 óra múlt..) és megpróbálok néhány csirkés témát előrántani az 2020-as esztendőből.
Elsőként: aszalt szilvás csirkemell, sajttal, baconbe tekerve
Sok ördöngösség nincs a dologban, fogjuk a csirke mellett szépen letisztítjuk, ha mell filé akkor a legjobb, mert akkor csak szépen ki kell "nyitni", hogy vékonyabb hússzeletet kapjunk.
Ezeket sózzuk, borsozzuk
A szilvát és a sajtot felvágjuk
A szilvát így könnyebb kezelni.
Majd mehetnek az előkészített csirkemellekbe tölteléknek.
A kapott gurigákat baconbe csavarjuk, hogy ne száradjon ki és a részben köretnek szánt krumplival mehet a sütőbe. (A krumplit is kell /lehet/ sózni!)
Én először lefedtem, hogy puhuljon a hús, majd kb. 3/4 óra - 1 óra után levettem a fóliát és hagytam, hogy piruljon a hús és a krumpli.
Ha elkészült mehet egyből a tányérra, vagy lehet tálalni szépen felszelve is.
Tálalásnál nálam: vegyes köret, friss saláta került mellé
Megjegyzések
Megjegyzés küldése