Csirkéből a sütőben - variációk I.

 

Sajnos a fényképek szortírozása, a blogírás és a receptek gépre vitele az utóbbi időben idő és főképp energia hiányában erőteljesen háttérbe szorult.

Így most, hogy a család apraja, meg a nagyjának fele is nyugovóra tért gondoltam mi baj érhet nekivágok (22 óra múlt..) és megpróbálok néhány csirkés témát előrántani az 2020-as esztendőből.

Elsőként: aszalt szilvás csirkemell, sajttal, baconbe tekerve

Sok ördöngösség nincs a dologban, fogjuk a csirke mellett szépen letisztítjuk, ha mell filé akkor a legjobb, mert akkor csak szépen ki kell "nyitni", hogy vékonyabb hússzeletet kapjunk. 

Ezeket sózzuk, borsozzuk

A szilvát és a sajtot felvágjuk


A szilvát így könnyebb kezelni.

Majd mehetnek az előkészített csirkemellekbe tölteléknek.


A kapott gurigákat baconbe csavarjuk, hogy  ne száradjon ki és a részben köretnek szánt krumplival mehet  a sütőbe. (A krumplit is kell /lehet/ sózni!) 


Én először lefedtem, hogy puhuljon a hús, majd kb. 3/4 óra - 1 óra után levettem a fóliát és hagytam, hogy piruljon a hús és a krumpli.


Ha elkészült mehet egyből a tányérra, vagy lehet tálalni szépen felszelve is.



Tálalásnál nálam: vegyes köret, friss saláta került mellé



Megjegyzések