Oldalas - mustáros, szójaszószos pácban



Több oldalon is belefutottam gyönyörű sült oldalasokba, így már talonban volt hogy készítek valamikor.
Mivel  a hétvégéimet mostanság ingatlan felújítás szabja meg, így a legtöbbször péntek este főzök, nagyban, hogy kitartson, ha nem is teljesen, de nagyjából.

Így történt ez most is. 

Szokásos reggeli menet után bekanyartam a piacra - ami csütörtök reggel elég pangós még.

Átfutottam a hentesek kínálatát aztán ráböktem egy nagy oldalas csíkra, aztán kértem még hozzá egy kicsit. Így lett több mint 2,5 kiló.
 

 Hazaértem és fel is daraboltam, majd gyorsan sóztam és bepácoltam.
 
 


A pácba:
- mustár
- bors
- olívaolaj

Hozzá még húsrétegenként:
- fokhagyma
- szójaszósz

Majd lefedtem és ment a hűtőbe.
Másnap délelőtt pedig a 180 C-on légkeveréssel kb. 2 órát töltött sütőben. 

 
Majd levettem a fedést, hogy a felesleges vizet elfőzzem. Így még 20-30 percet töltött a sütőben.

Íme az eredmény:
 
 




A köretnek pedig kipróbáltam egy érdekességet rizs csicseriborsóval és zöldségekkel.

 

Jó étvágyat!





Megjegyzések