Rakott krumpli féleség.
Mivel az utóbbi időben sokszor kellett volna egyszerre több dolgot csinálni, ezért előtérbe kerültek a konyhában is az egyszerű és nagy mennyiségben előállítható ételek.
Tehát bármilyen tepsiben/lábasban/edényben süthető, vagy párolható finomság amire mondjuk másfél két óra után kell ránézni és nem sokkal később tálalható.
Ehhez tartozik ez az étel is. Az alapgondolatot a francia rakott krumpli adta, ezt turbóztam fel ezzel-azzal.
Mit is használtam hozzá:
Megpucoltam a krumplit és karikákra vágtam, szintúgy a hagymát. A tepsi alját kiraktam a hagymakarikával, erre raktam a krumpli felét. Ezt sóztam, illetve fokhagymát adtam hozzá.
Erre a krumpli ágyra fektettem a szeletre vágott húsokat, melyeket szintén sóztam.
Majd következett a bacon, hogy ki ne száradjon.
Végül a krumpli második fele következett és ezt a réteget is sóztam - pontosabban vegetát használtam -, majd bőségesen megszórtam szerecsendióval.
Ehhez még hozzáadtam a főzőtejszínt, majd lefedtem alufóliával és majdnem 2 órát töltött a sütőben 175 C-on. Először légkeveréssel, majd kb. 45 perc után normál sütő funkcióval.
Ez alatt szépen megpuhult a hús és a krumpli.
Igazán másnapra volt finom, mikorra tényleg összeértek az ízek.
Ha megpróbálkozol vele akkor csak hajrá, kéz és lábtörést, majd jó érvágyat.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése