Rakott tészta - újabb kör

 


Rakott farfalle -  avagy mi fér bele egy kisebb tepsibe

Mint korábban írtam a házfelújítás eléggé kitölti a hétvégi programot. Mindamellett a táplálék biztosítása is fontos, főként hogy ezen is múlik a munka sikere is természetesen. Éhes pocakkal nem megy a hajrá.

Lasagne készült volna - legalább is lasagne tészta volt az eredeti tervben. Aztán konstatáltam, hogy a nagy tepsi nincs otthon, így gyorsan átterveztem a dolgokat: megkérdeztem a fiamat milyen tészta készüljön. A csokornyakkendőre, vagyis a farfalle lett a kiválasztott.

Idő közben a szósz már rotyogott, így sokat nem is kellett várni, hogy tepsibe kerüljön a főzet.

Szószhoz:

1 kg darált hús

1 fej hagyma

1 dogoz paradicsom püré

1 doboz főző tejszín

1 doboz kukorica

1 doboz borsó

só, bors

A hagymát lepirítottam, majd hozzáadtam a darált húst - eddig nincs benne semmi extra és így is folytatódik tovább a történet. A hús kicsit megpirult aztán hozzáadtam a paradicsom pürét és a főző tejszínt.

Itt jöhet még bele fokhagyma és egyéb fűszer a són és a borson kívül ha valaki szeretné pl.: bazsalikom, oregánó

Majd hozzá adtam a kukoricát és a borsót is.


Hagytam neki némi időt kb. 15 perc - bár nem kell sok, úgy is megy a sütőbe.

Majd jöhet a nagy találkozás:


A komplett csomagoz szükséges még:

10-15 dkg félkemény sajt 

1 csomag (500g) szárazt tészta


A tepsit feltöltöttem még egy kis vízzel, hogy a tészta nehogy kiszáradjon, így mehetett a sütőbe.


Nagyjából 3/4 órát volt a sütöben, így kész is lett olyan este 9 körül, majd kitettem hülni a folyosóra. (Még hideg volt ekkor május közepén)

Íme az eredmény egy szelete (kockája):



Megjegyzések