Rakott farfalle - avagy mi fér bele egy kisebb tepsibe
Mint korábban írtam a házfelújítás eléggé kitölti a hétvégi programot. Mindamellett a táplálék biztosítása is fontos, főként hogy ezen is múlik a munka sikere is természetesen. Éhes pocakkal nem megy a hajrá.
Lasagne készült volna - legalább is lasagne tészta volt az eredeti tervben. Aztán konstatáltam, hogy a nagy tepsi nincs otthon, így gyorsan átterveztem a dolgokat: megkérdeztem a fiamat milyen tészta készüljön. A csokornyakkendőre, vagyis a farfalle lett a kiválasztott.
Idő közben a szósz már rotyogott, így sokat nem is kellett várni, hogy tepsibe kerüljön a főzet.
Szószhoz:
1 kg darált hús
1 fej hagyma
1 dogoz paradicsom püré
1 doboz főző tejszín
1 doboz kukorica
1 doboz borsó
só, bors
A hagymát lepirítottam, majd hozzáadtam a darált húst - eddig nincs benne semmi extra és így is folytatódik tovább a történet. A hús kicsit megpirult aztán hozzáadtam a paradicsom pürét és a főző tejszínt.
Itt jöhet még bele fokhagyma és egyéb fűszer a són és a borson kívül ha valaki szeretné pl.: bazsalikom, oregánó
Majd hozzá adtam a kukoricát és a borsót is.
Hagytam neki némi időt kb. 15 perc - bár nem kell sok, úgy is megy a sütőbe.
Majd jöhet a nagy találkozás:
A komplett csomagoz szükséges még:
10-15 dkg félkemény sajt
1 csomag (500g) szárazt tészta
A tepsit feltöltöttem még egy kis vízzel, hogy a tészta nehogy kiszáradjon, így mehetett a sütőbe.
Nagyjából 3/4 órát volt a sütöben, így kész is lett olyan este 9 körül, majd kitettem hülni a folyosóra. (Még hideg volt ekkor május közepén)
Íme az eredmény egy szelete (kockája):
Megjegyzések
Megjegyzés küldése