A kiadós, finom és szép vasárnapi menü nem más sokszor mint egy idea. Vagy a másik véglet a legtöbb családban egy kötelező elem, a "szent" vasárnapi ebéd.
No ez ugyebár húslevessel kezdődik az esetek többségében.
Erről úgy gondolom sokat nem kell mondanom, ahány ház annyi szokás. Esetünkben sertéscomb adta az alapot.
A folytatást pedig ennél egyszerűbben - szerintem legalább is - nem nagyon lehet megoldani.
Sült csirkecomb - párolt rizs, egy kis zöldséggel megbolondítva
A csirkecombot pedig zöldfűszeres só, olívaolaj és fokhagyma fűszerezte. Semmi túlzás, egyszerűen, hogy mellette tudjam tenni a dolgom.
A hús kb. 2,5 órát töltött a sütőben alacsony hőfokon. ebből két órát lefedve.
A párolt rizshez pedig a főzővízbe tettem a zöldséget, így együtt főhetett puhára a rizzsel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése