Szombat: húsleves sok zöldséggel, sült császár. A leves két napra készült.
Levesbe:
- 1kg leveszöldség apróra vágva
- 40-50 dkg sertéscomb
- fűszerek
- levestészta
Megdinszteltem a hagymát, hozzáadtam a felvágott leveszöldséget, pirospaprikát.
Felöntöttem vízzel, megkapta a husit, sót, borsot. Amikor felforrt kicsire tettem a lángot. Ezután már csak az időn múlott.
Főétel - Sült császár
Maga a husi kb. 1 kg volt, pont egy étkezés annak fényében, hogy a nagyszülők is jöttek.
Még pénteken beirdaltam a tetejét, fokhagymát szúrtam bele és bedörzsöltem sóval. Míg egy kicsit dolgozott, elkészült a pác.
- 3 teáskanál méz
- 3 teáskanál mustár
- 3 teáskanál olívaolaj
- némi bors
Szépen bedolgoztam a húsba, majd irány a hűtő. Másnap reggel 8 körül már a sütőben volt, majd mikor elkezdett sülni takarékra vettem. Így süldögélt ½ 12 ig.
Íme az eredmény:
Vasárnap
Itt maradt a levesből, így a "második"-at kellett kitalálni. Mivel a költözés folyamata nem állhat le, ezért itt még szombat este megfőztem a pörit.
- 2 kisebb hagyma
- kb. 1 kg sertés comb
- pirospaprika
- 3 kisebb paradicsom
- 1 kisebb paprika
- só
- bors
- liszt a sűrítéshez
A hagymát dinszeltem, majd jöhetett a husi, amit megkérgeztem. Erre jött a piros paprika és némi víz, hogy teljesen ellepje. Végül némi zöldség és idő.
A köretet itt is feleségem követte el - tarhonya formájában -, mert közben fiammal cipekedtünk és utaztunk sokat :)
Volt egy kis maradék rizs, azt is megettem ;)
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörlés