A fenti kép szimbolizálja talán nekem a karácsonyt sok szempontból.
Természetesen a magyarázat is jár hozzá.
A tányéron lévő ételek - bár elég egyívásúnak tűnnek - 4 helyről érkeztek. A kép dec 26-án este készült!
- A csülköt én készítettem még 23-án éjjel
- A francia saláta egy étterem terméke
- A krumpli anyukám konyháját dicséri
Valahogy így jár az otthonról elszármazott vidéki gyerek aki karácsonykor nyakába veszi az országot.
Persze aki külföldre ment nyugodt szívvel mondhatja, hogy távolabb ment, de ez legyen az Ő vállalása.
Nekem valahogy mindíg megterhelő a karácsony, az első nap még van energiám, aztán a másodikon már rosszabba a helyzet, végül az utolsóra teljesen elfáradok.
Élvezem az emberek társaságát, de fizikálisan és mentálisan is elfáradok.
No, így van ez, de nem fárasztalak benneteket, jöjjön hát két recept amit én ilyenkor készíteni szoktam.
I. A csontozott sörben sült csülök.
Vettem 2,5 kg csülköt, csont nélkül
Ezt besóztam, majd állni hagytam kb. 1 órát, mert addig készült a méteres piskótája
Majd sörrel locsolgatva 160-165 C-on sütöttem kb. 3,5-4 órát. Első 2,5-3 órában lefedve.
Remekül átsült :) Finom lett és puha.
II. Méteres kalács.
Ez azért kicsit összetettebb, így inkább a linket mellékelném:
https://napikonyha-alltagskuche.blogspot.com/2018/12/meteres-kalacs-avagy-tanulsag-tanulsag.html
Megjegyzések
Megjegyzés küldése