Egy régi klasszikus: paparikás krumpli

 

A nagy karácsonyi szaladgálás, az új esztendőbe lépés után egy egyszerű és finom ételen gondolkodtam mikor eszembe jutott a paprikás krumpli.

Előkerült a nagy lábas és  fedő, mert ez az az étel amit csak nagy adagban lehet jól főzni, na jó ezt is :)

Miből is készült:

- kb. 2 kg krumpli

- 1 rúd kolbász

- 2 fej hagyma

- paprika, só

- 6 virsli

- 4 tojás

- hozzá kenyér

A hagymát kockáztam, olajon pirítottam (dinszteltem), majd jöhetett a kolbász és a paprika. Ezt követően felöntöttem vízzel és hozzáadtam a krumplit.

 


 

A kolbásztól lett igazán finom, azonban a gyerekeknek még egy kicsit túl fűszeres volt, így a vége felé rádobtam 6 virslit és ráütöttem 4 tojást.

 


A tojás és a virsli a fűszeres lében fő meg, remek lesz az íze!

Én hosszú lével készítem, hogy a krumplit bele lehessen törni villával.



Megjegyzések

Megjegyzés küldése