A nagy karácsonyi szaladgálás, az új esztendőbe lépés után egy egyszerű és finom ételen gondolkodtam mikor eszembe jutott a paprikás krumpli.
Előkerült a nagy lábas és fedő, mert ez az az étel amit csak nagy adagban lehet jól főzni, na jó ezt is :)
Miből is készült:
- kb. 2 kg krumpli
- 1 rúd kolbász
- 2 fej hagyma
- paprika, só
- 6 virsli
- 4 tojás
- hozzá kenyér
A hagymát kockáztam, olajon pirítottam (dinszteltem), majd jöhetett a kolbász és a paprika. Ezt követően felöntöttem vízzel és hozzáadtam a krumplit.
A kolbásztól lett igazán finom, azonban a gyerekeknek még egy kicsit túl fűszeres volt, így a vége felé rádobtam 6 virslit és ráütöttem 4 tojást.
A tojás és a virsli a fűszeres lében fő meg, remek lesz az íze!
Én hosszú lével készítem, hogy a krumplit bele lehessen törni villával.
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörlés