Egy Kaland, vagy kettő!?


A Kaland (szándékos a nagy betű) talán ott kezdődik, hogy ez volt az első alkalom. Az első alkalom, hogy gyermekeinkre a nagyszülők vigyáztak, mindkettőre egy teljes éjszakán át. Némi szervezés árán megszöktünk kicsivel több, mint 1 napra.

Összekötve a kellemest a hasznossal, betévedtünk egy áruházba. Ahol várakozva, figyelmem könyvekre terelődött. Úgy sem tart soká a várakozás alapon, könnyed mozdulatokkal lapoztam bele egy könyvbe, itt jött szembe: Kalandleves. No, kaland a kalandban, kell ennél jobb kezdet!? Gyorsan lefotóztam a hozzávalókat és hajrá.


Ehhez jött, hogy nem sokkal később vendégeket vártunk, akiken ki is próbálhattam a receptet.

Nagyobb adag lett persze:

500 g darált hús
3 liter húsleves alaplé (két húsleves kockából)
1 doboz konzerv kukorica
8 nagyobbacska krumpli
3 gerezd fokhagyma
2 közepes fej hagyma
1 kis konzerv paradicsompüré
kakukkfű, só, bors


A hagymát összekockáztam, olajon elkezdett pirítani. Majd hozzáadtam a darált húst. Végül a fokhagymát. Addig pirítottam, míg a húsban nem volt nyers rész. Ekkor felöntöttem az alaplével, majd hozzáadtam a meghámozott és kockákra vágott krumplit. Kisvártatva a kukorica követte, és a fűszerek, valamint a paradicsom sűrítmény.

Amint felforrt visszavettem a gáz és szépen gyöngyözve főztem míg a krumpli megpuhult és kész is.

Mivel jól fogyott úgy gondolom jó kis kaland volt ;)




Megjegyzések