Csirkemellből gyorsan II. - pirított csirkemell, kukoricával és babbal



Csirkemellből gyorsan II. - pirított csirkemell, kukoricával és babbal

Aki már olvasott tőlem receptet az tudja nagyon jól, hogy nincs kecmec, a legtöbb esetben improvizáció van. Ha egyik nap tervezett az étkezés akkor sok esetben a másnapi már attól függ mi maradt, vagy mi van kéznél.
 
Mi meglepő, ez történt most is. Lehetőség szerint gyorsan, ízeset és sokat ;)

A fagyóból 1 kg csirkemell került elő, a körethez előző napról maradt rizs, így ezzel nem volt gond.
Kukorica és bab mindíg van otthon, mert a gyerekek imádják.

1 kg csirkemell
1 konzerv vörös bab
1 konzerv kukorica
liszt
olaj
só, bors, fokhagyma

A csirkemellet felcsíkoztam, majd sóztam és borsoztam. Hagytam kicsit állni, addig előkészítettem a lisztet és beforgattam a csíkokat.




Majd mehetett az olajba - csak kevés forró olajat használjunk, mert ahogy megpirul benne husi jöhet a többi...

 
Jöhetett hozzá a kukorica, a fokhagyma és a bab. Ezt a pakkot pároljuk egy kicsit fedő alatt, szükség esetén kevés víz, vagy bor adható hozzá.

És kész is :)




Megjegyzések