Gnocchi magyarosan



A gnocchi (ejtsd: nyokki) ebben a formàban és névvel egy olasz tésztaszerüség. Nálunk is készült már régen is hasonló, hiszen nem más, mint krumpli gombóc, vagy krumplinudli.

Mivel a hétköznapokban sokszor szinte csak pár perc jut egy ebédet összedobni, így előfordul, hogy este 9-10 körül, vagy kora reggel, míg a gyerekeket fel nem keltjük összeütök valamit. Ez is egy ilyen étel.

Az alapanyagot készen veszem, így az elkészítésével sem kell bajlódni.

Mi is kell hozzá:
- 1- 2 csomag száraz gnocchi
- főzőtejszín
- házi kolbász
- reszelni való keménysajt
- fűszerezésnél egy kis bazslikommal meg lehet bolondítani
- szükség szerint só

A kolbászt némi olajon megpirítottam kicsit, majd a főzőtejszínnel felöntöm és picit forraltam.
A gnocchi-t forrásban lévő vízben 2-3 perc alatt megfőzzük, majd a kolbászos főzőtejszínhez adom. Ha nagyon híg a főzőtejszín akkor abban is meg lehet főzni, vagy adni kell hozzá egy kis vizet.

Ha elkészült reszelt sajttal található.



Megjegyzések