Rakott tészta, hogy szombatra is jusson
Az idő az egyik legnagyobb kincs, mégis mindig a rohanás és rohanás egy-egy nap. Rohanunk reggel, rohanunk a munkába, kapkodva eszünk, rohanunk haza, hogy letudjuk a feladatokat. Így az ember próbál időt takarítani, két-három napra főzni. Így voltam a pénteki ebéddel, úgy kell főzni, hogy szombatra is jusson.
Ami végül is belekerült:
- 1 kg száraz tészta
- 1 kg darált hús
- 0,5 kg kockázott bacon
- 2 doboz paradicsom sűrítmény
- 1 főzőtejszín - 0.5 l
- 1 nagy fej hagyma
- 2 doboz konzerv bab
- néhány gerezd fokhagyma
- fűszerek: só, bazsalikom
- 10 dkg reszelt sajt a tetejére
A hús pirult a szalonnával, és hagymával, majd jött hozzá a főzőtejszín és a fűszerek, végül összeborítottam a pakkot egy nagy tepsibe.
Hozzá adtam a babot, még egy kis sót majd szépen összeforgattam.
Itt már összekeverve
Majd kapott még egy kis vizet, hogy ellepje a tésztát és legyen miben megfőnie és betakartam alufóliával és sütőbe tettem kb. 1-1 1/2 órára
Utolsó lépésnek kapott egy kis sajtot amit rásütöttem
Frissen még nagyon lágy volt, nem lehetett egyben kivenni, ellenben lágyan nyúlt a sajt a frissen párolt tésztán, frissek voltak az ízek.
Másnap már késsel lehetett vágni a tésztát, ami felszívta a fűszereket és a szaft nagy részét. Összeéretek az ízek, így azonban már szinte egy másik étel volt.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése