Rakott tészta, hogy szombatra is jusson

 

Rakott tészta, hogy szombatra is jusson


Az idő az egyik legnagyobb kincs, mégis mindig a rohanás és rohanás egy-egy nap. Rohanunk reggel, rohanunk a munkába, kapkodva eszünk, rohanunk haza, hogy letudjuk a feladatokat. Így az ember próbál időt takarítani, két-három napra főzni. Így voltam a pénteki ebéddel, úgy kell főzni, hogy szombatra is jusson.

Ami végül is belekerült:

- 1 kg száraz tészta

- 1 kg darált hús

- 0,5 kg kockázott bacon

- 2 doboz paradicsom sűrítmény

- 1 főzőtejszín - 0.5 l

- 1 nagy fej hagyma 

- 2 doboz konzerv bab

- néhány gerezd fokhagyma

- fűszerek: só, bazsalikom

- 10 dkg reszelt sajt a tetejére


A hús pirult a szalonnával, és hagymával, majd jött hozzá a főzőtejszín és a fűszerek, végül összeborítottam a pakkot egy nagy tepsibe.

Hozzá adtam a babot, még egy kis sót majd szépen összeforgattam.

 Itt már összekeverve

Majd kapott még egy kis vizet, hogy ellepje a tésztát és legyen miben megfőnie és betakartam alufóliával és sütőbe tettem kb. 1-1 1/2 órára

 Utolsó lépésnek kapott egy kis sajtot amit rásütöttem

Frissen még nagyon lágy volt, nem lehetett egyben kivenni, ellenben lágyan nyúlt a sajt a frissen párolt tésztán, frissek voltak az ízek.


Másnap már késsel lehetett vágni a tésztát, ami felszívta a fűszereket és a szaft nagy részét. Összeéretek az ízek, így azonban már szinte egy másik étel volt.







Megjegyzések