Borsókéremleves
Igyekszem színesíteni a menüt, lehetőség szerint újabb és újabb ételeket belevinni a család mindennepjaiba.
Igy jött a borsókreémleves ötlete is. A fagyóban volt elfekvőben egy zacskó mirelit borsó, így motoszkált a fejelmben az ötlet, mit is leheten vele kezdeni...
Ami bele került
- 450 g borsó (egy zacskó)
- 5-7 dl víz
- 1 káváskanál kakukkfű
- húsleveskocka
- só, bors
- két evőkanál liszt a sűrítéshez
- egy kis citromlé
- 2 evőkanál olivaolaj
A borsót és kb. 1-1,5 dl vizet, valamint a kakukkfüvet és az olivaolajat összeturmixoltam. Az alapot ez után átöntöttem egy nagyobb edénybe, majd a többi összetevővel együtt felforraltam.
Tálalás levesgyönggyel és reszelt sajttal.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése