Dödölle

 

 
 
Dödölle
 
Néhány hónapja az UB-n (Ultrabalaton ultratávfutó verseny) az egyik frissítőponton botlottam bele, kimondottan kellemes élmény maradt, így hát bekerült a kipróbáljuk otthon listába. Aztán a gyerkőcöknek főtt krumplit főztem gyomorbántalmaik miatt, ami addig fajult - mármint a krumpli főzés -, hogy maradt egy csomó.

Ekkor jött az ötlet: most ki lehet próbálni...

Mi is került bele:
- krumpli
- liszt
- só
- bors
 

Főztem még ki néhány krumplit, így nagyon csak kb. tudom mondani, hogy 1-1,5 kg krumplihoz kb. 0,5 kg lisztet használtam. A krumplit úgy kell megfőzni, hogy szinte szétfőjön és rajt kell hagyni a főzővizet.

Ezért is csak épp elég vízben kell megfőzni a krumplit, nehogy sok legyen.

Íme a massza:

 
Forró olajon pirongattam át:

 

 


 

A gyerekeknek persze nem raktam rá pirított hagymát, fokhagymás tejfölt és szalonnát. Azért nekem jöhetett egy kis tejföl ;)


 

Megjegyzések