Mit egyek egy versenyen? Avagy milyen főtt ételt vittem én a 24h-ra
Kezdhetném a receptet a versenybeszámolóval: Van egy barátom - remélem nevezhetem annak -: Sanyi, aki rágta már a
fülemet egy ideje, hogy csináljunk hobbistaként mindenféle
bolondságokat, no jó példa erre ez a rendezvény is... De hát ugye az megint egy más műfaj, illetve aki akarja elolvashatja majd az is.
Ami viszont igaz, hogy akkor kezdtem csak el izgulni mikor befordultunk a Hungaroring kapuján és átgördültünk a pálya felett, éreztem a zsigereimben, hogy nem lesz egyszerű.
Ugorjuk azonban vissza még pár napot. Enni - ahogy ezt kitapasztaltam eddig az ilyen rendezvényeken - nem csak űrkaját (étrend-kiegészítők, energia és protein szeletek, stb.) kell, mert fejre áll a gyomrom, normál étel is kell a gyomornak. Főleg akkor, ha nem akarjuk megváltai a világot "csak" teljesíteni a kitűzött távot.
Így a rendes kaja vonalon fontos mi is kell bele: fehérje és gyorsan felszívódó szénhidrát. Magyarán - persze naaaaaagyon leegyszerűsítve -: husi, meg tészta.
Itt jött a csirkemell pörkölt ötlete tésztával.
Egyszerű étel, egyszerű kezelhetőség és a sós étel utáni vágyamat is enyhíteni tudja majd a verseny során.
Pörkölthöz:
- 1 nagyobb vöröshagyma
- kb 700 g csirkemell
- zsiradék a pirításhoz
- füszerpaprika
- só, bors
Köret: főtt tészta
Előkészítéshez a csirkemellet felkockáztam, a hagymát apróra vágtam.
Eközben feltettem vizet a tésztának.
A hagymát pirítani kezdtem egy kis olajon, majd hozzáadtam a husit is, hogy kicsit megkérgezzem, ezzel bezárjam egy kicsit a szaftot, nehogy nagyon cipőtalp állagú legyen a csirkemell.
Amikor a husi nagyjából kifehéredett hozzá adtam a fűzserpapikát majd felöntöttem vízzel, hogy épp csak ellepje végül sóztam, borsoztam és lefedtem.
Idő közben felforrt a víz és beletettem a tésztát főni.
Mire a tészta elkészült a pörökölt is gyöngyözött. Sokat nem kell főzni, nehogy felkeményedjen a hús, viszont vigyázni kell, hogy teljesen átfőjön.
A versenyről majd itt lesz pár sor: https://pillanatrol-pillanatra.blogspot.com/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése