Natúr karaj zöldséggel párolva



Natúr karaj zöldséggel párolva


Utóbbi napok nagyon mozgalmasra sikerültek, így hát egyik este megbeszéltük, hogy most nem én szerzem be a szükséges húsárut. Feleségem lett az áldozat, aki aztán próbálta kihozni a helyzetből a maximumot.
Hozott három fél kb. 1-1,5 kg-os hús: pulykát, sertést és csirkét.

A pulyka kísérleti étel lett, sajnos a nagy rohanásban kép nem készült, sebaj, majd legközelebb.
A sertéskaraj nagyon ritkán választom, mert túl száraznak tartom, azonban ez került haza, így lehetőség volt egy natúr szelet elkészítésére.

Ami bele került:
- kb. 1 kg sertés karaj
- kb. 400 g mirelit zöldség
- liszt a beforgatáshoz
- olívaolaj
- 5-6 gerezd fokhagyma
- só, vegeta, bors


A húst kb. 1 - 1,5 cm vastag szeletekre vágtam, majd kiklopfoltam és sóztam:


Lisztbe forgatva megkérgeztem olívaolajon - azért olívaolaj, mert kevesebb kell belőle és nem ég úgy el, mint a napraforgó olaj. A megmaradt olajos szaftot öntöttem fel vízzel és ebben pároltam meg a húst.


Íme a megkérgezett hús:


Egy tálban rétegeztem kukoricával és borsóval, majd öntöttem alá kb. 1,5 dl vizet - messze sem lepte el! A hús és a zöldség is ereszt még vizet. Rétegenként szórtam kis vegetával és borssal.
Így főtt kb. 1 - 1,5 órát fedő alatt, míg vajpuha lett a hús.

Félkészen:

Bulgurral tálaltam:



 

Megjegyzések