Tortellini tejszínes mártásban, kolbásszal és kukoricával
Ismét egy gyors vacsi, ami lehetőleg 30 perc alatt kész. Már említettem talán, hogy a családi konyhánkban van néhány alap "készenléti étel" amihez lehet nyúlni, ha gyorsan kell egy nagyobbacska adag étel az asztalra. Ilyen a tortellini is, amiből lehetőleg hűtöttet választok és lefagyasztom. Sajnos a vákuum csomagolt pakkokkal volt már gond, így azokat kerülöm.
Tehát tortellini az alap - esetünkben két 250g-os csomag.
Ehhez felteszem melegedni a vizet.
Mártáshoz nagy előszeretettel használok főzőtejszínt, lehetőség szerint 20%-t.
Ez esetben kb. 15 cm házikolbászt vettem alapul. Ezt hosszában feleztem, majd szeleteltem és egy nagyobb edényben dobtam, hogy átforrósodjon. Ehhez hozzáadtam egy főzőtejszínt: 400, vagy 500 ml-es verziót. A dobozt én ki szoktam öblíteni kicsi vízzel, ez itt is elfér. Ebbe az alapba került még egy kis kukorica - ez lehet mirelit, vagy konzerv is.
Lassú tűzön kell főzni, hogy a kolbász kiadja a fűszereit és színét.
A tésztát az időközben felforró vízbe dobtam. Azonban vigyázni kell! Nem szabad készre főzni. A majdnem kész tésztát át kell tenni a főzőtejszínbe és ebben a szószban készre főzni. Ezzel átjárják az ízek és a mártás is sűrűsödik. Ha nem fogy el, másnapra a tészta be is szívja teljesen.
A tálalásnál reszelt sajttal díszíthető.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése