Csirkecombok pataki tálban
(teljes idő: 4 óra)
Megint a hétvége, megint… na nem … a lényeg: akartam valami finomat. A hétvégi menüt nem kötöm ki szinte sosem, attól függ, hogy mit kapok jó áron a boltban, most csirkecomb lett az áldozat. Ebből pedig rengeteg féle ételt lehet összehozni. Mivel jómagam az álláson ragasztottam a hungarocellt, így anyósom járult hozzá egy köret erejéig a dologhoz.
Szóval mi is került bele:
1,5 kg csirkecomb
7 dl lecsó
1 nagy fej vörös hagyma
5 gerezd közepes fokhagyma
20 dkg füstölt tarja
só, bors, vegeta
Az előre áztatott tálban az alapot a csirkecombok alatt hagymakarikák adták. A füstölt tarját csíkokra vágtam és beszúrtam a combok közé, majd némi vizet is csurgattam rá, lehetőleg a nélkül, hogy a felső comgokról lemossa a fűszerréteget.
Fontos a combokat rétegenként, vagy akár előre szükséges sózni és borsozni!
Ekkor még rákerült az üveg lecsó
Itt jött az idő tényező: reggel 7:30 körül került a sütőbe, 11 kor zártuk el a sütőt. Mivel gázsütőm van, nem tudok hőfokot állítani. kb. 1 órát ment teljes álláson, majd ezt követően levettem teljesen alapra. Nagyjából 10:30kor levettük a tetejét és 11-ig sült tovább, hogy ropogós legyen a bunda. Ekkor elzártuk a sütőt és ebédig a meleg sütőben pihent.
Bulgurral és savanyúsággal tálaltuk
Megjegyzések
Megjegyzés küldése