Első indiai jellegű - currys csirke
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy szeretek is próbálkozni és van is rá lehetőségem, hogy külföldi konyhák ízeit próbálhassam meg. Ebben egyik egzotikusnak nevezhető ízvilág az indiai - pontosabban az abból a régióból érkező ízek.
Biztos van ízesebb, finomabb, de valahol el kell kezdeni, no...
Mit is tettem bele:
csirkemell - esetünkben kb. 80 dkg
paradicsomszósz - 1 doboz (2,5 dl)
hagyma 1 nagy, vagy két kisebb fej
fokhagyma 4-5 gerezd
olaj a hagyma alá
só, bors, curry (2 teáskanál)
főzőtejszín 1-2 dl
A csirkemellet felkockáztam és félre tettem.
A hagymát apróra vágtam és pirítani kezdtem, majd amikor már üveges lett érkezett a paradicsomszósz és a fűszerek: só, bors, curry, fokhagyma, egyet rottyant és jöhetett a csirkehús.
Ebben a fűszeres szószban pároltam meg a csirkemell kockákat, majd amikor már majdnem kész volt hozzá adtam egy főzőtejszínt.
Míg rotyogott a csirke elkészülhetett mellette a rizs is.
Jázmin rizzsel finomabb.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése