Első indiai jellegű - currys csirke

 


Első indiai jellegű - currys csirke


Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy szeretek is próbálkozni és van is rá lehetőségem, hogy külföldi konyhák ízeit próbálhassam meg. Ebben egyik egzotikusnak nevezhető ízvilág az indiai - pontosabban az abból a régióból érkező ízek.

Biztos van ízesebb, finomabb, de valahol el kell kezdeni, no...

Mit is tettem bele:

csirkemell - esetünkben kb. 80 dkg

paradicsomszósz - 1 doboz (2,5 dl)

hagyma 1 nagy, vagy két kisebb fej

fokhagyma 4-5 gerezd

olaj a hagyma alá

só, bors, curry (2 teáskanál)

főzőtejszín 1-2 dl


A csirkemellet felkockáztam és félre tettem.

A hagymát apróra vágtam és pirítani kezdtem, majd amikor már üveges lett érkezett a paradicsomszósz és a fűszerek: só, bors, curry, fokhagyma, egyet rottyant és jöhetett a csirkehús.

Ebben a fűszeres szószban pároltam meg a csirkemell kockákat, majd amikor már majdnem kész volt hozzá adtam egy főzőtejszínt.

 Míg rotyogott a csirke elkészülhetett mellette a rizs is.


Jázmin rizzsel finomabb.



Megjegyzések