Lecsó bele az üvegben

Lecsó bele az üvegbe


Szerencsésnek mondhatom magam azt hiszem... bár ez nézőpont kérdése. A koktélparadicsom olyan pár hetes termésmennyiséget produkált, hogy győztük feldolgozni. Az nyári szárazság során lassan "épült" fel a termés, de amint némi lélegzetvételhez jutott azonnal nagy mennyiség lett szedhető. Sajnos a paprika nem volt ilyen jó hozzánk, de hát ez van. Paprikát úgy kellett hozzá vásárolni, hogy lecsó legyen belőle.

A koktélparadicsomot először még kézzel feleztem, majd később a botmixer késes darálójában futtattam pár kört - idő megtakarítás okán, ha már este jutottam el a feladatig általában.

Tehát:

- pár fej hagyma

- paradicsom mérettől függően felvágva

- paprika szintén felkockázva

- só/vegeta

- olaj a hagyma alá


Hús és tartósítószer nem került bele.

 

A hagyma mellé mehet a paprika, mert annak több idő kell, hogy megfőjön. Utána mehet bele a paradicsom. Fűszernek csak sót tettem bele, mert ki tudja mire használom majd, lehet belőle pörkölt alap, kerülhet rántottába, olaszos ételbe stb-stb...

A míg készült a befőttesüvegeket legalább 60 C-on átmostam, ha nagy volt a mennyiség, meg volt pár lábas is akkor mehetett a mosogatógépbe.

Hozzáadtam a paprikához és hagymához a paradicsomot, majd addig főztem, hogy a paradicsom szét menjen.

Üvegbe töltöttem és fejre fordítva hagytam hűlni. Aminél behúzta a tetőt - tehát jól működött, légmentesen zárt - mehetett a pincébe.


 

Megjegyzések