Csirkemáj baconbe tekerve
Mikor előkerült a hétvégi menü kérdése, először jött egy rakott krumpli szerűség, ami aztán nagyon jól fogyott, így kellett a "B" terv másnapra. Ekkor jutott eszembe a 70-80 dkg csirkemáj ami a fagyóban pihen egy ideje. Szerencsére legutóbb beszereztem egy adag bacon szalonnát is, így olvadhatott minden reggelig.
70-80 dkg csirkemáj
20 dkg bacon szalonna
Fűszerek: só/vegeta, bors, majoránna
A szalonnát feleztem, majd jöhetett a tekergetés. A tepsibe rendezve jöhettek a fűszerek meg egy kis zsiradék.
Lefedtem, majd mehetett a sütőbe 30-40 percre.
Ez után pirult még 10-15 percet.
Fontos: ezek a sütési idők gázsütőben, már fagyasztóból kiolvasztott alapanyaggal mért adatok. Friss áruval, elektromos sütőben minden bizonnyal más értékek lehetnek! A légkeverés száríthatja, a felülről sütés megégetheti a májat és a szalonnát!
Folyamatosan szemmel kell tartani!
Köretnek tört krumpli készült, feltettem főni a májjal együtt. Mikor megfőtt, pucoltuk és villával összetörtük.
Idő közben a máj elkészült, így forró sütőben várta sorsát.
Mi savanyúval fogyasztottuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése