Rakott krumpli féleség

 


Rakott krumpli féleség

A hétvégi étkezések mindig fontos részei a családi életnek. Ekkor van lehetőség a család asztalánál együtt költeni el az ebédet - legalább is amíg a gyerekek nagyobbra nem nőnek.

Ekkor azért - főként, mert általában többen vagyunk - nagy mennyiségű étel kerül az asztalra és fogy el, részben pedig a munkahét első egy-két napjára ad ebéd fedezetet.

Mi is került ebbe a "pakkba":

- kb. 2 kg krumpli

- 0,5 kg darált hús

- 0,2 kg kolbász

- 2 fej hagyma

- 0,5 l főzőtejszín

- egy kis víz 

- 10-15 dkg reszelt sajt

- fűszerek: só, bors, vegeta

Mindez ment egy hatalmas hőálló üvegtálba.

A főzés nálam inkább a főzésről szól, mint a blog írásról, így a fényképek egy része sajnos nem túl jó minőségű... sajnos. Azonban hozz kell tenni, hogy - mint más szülő úgy én is - a napi feladatok mellett főzök, így sokszor estébe nyúlóan, vagy hajnalban.

A rétegezés:




Rétegenként sóztam, borsoztam, hogy a a fűszerek átjárhassák az ételt. Alá öntöttem a tejszínt, egy kis vizet, lefedtem és ment a sütőbe.

Először nagy lángon 45 perc,  majd kis lángon még 1 1/2 óra, végül kapott egy réteg reszelt sajtot és még 15-20 percet töltött a sütőben. Tehát összesen kb. 2 1/2 - 3 órát összesen. 

Sajnos a kép nem lett a legjobb... sebaj az étel finom volt :)





Megjegyzések