Rakott krumpli féleség
A hétvégi étkezések mindig fontos részei a családi életnek. Ekkor van lehetőség a család asztalánál együtt költeni el az ebédet - legalább is amíg a gyerekek nagyobbra nem nőnek.
Ekkor azért - főként, mert általában többen vagyunk - nagy mennyiségű étel kerül az asztalra és fogy el, részben pedig a munkahét első egy-két napjára ad ebéd fedezetet.
Mi is került ebbe a "pakkba":
- kb. 2 kg krumpli
- 0,5 kg darált hús
- 0,2 kg kolbász
- 2 fej hagyma
- 0,5 l főzőtejszín
- egy kis víz
- 10-15 dkg reszelt sajt
- fűszerek: só, bors, vegeta
Mindez ment egy hatalmas hőálló üvegtálba.
A főzés nálam inkább a főzésről szól, mint a blog írásról, így a fényképek egy része sajnos nem túl jó minőségű... sajnos. Azonban hozz kell tenni, hogy - mint más szülő úgy én is - a napi feladatok mellett főzök, így sokszor estébe nyúlóan, vagy hajnalban.
A rétegezés:
Rétegenként sóztam, borsoztam, hogy a a fűszerek átjárhassák az ételt. Alá öntöttem a tejszínt, egy kis vizet, lefedtem és ment a sütőbe.
Először nagy lángon 45 perc, majd kis lángon még 1 1/2 óra, végül kapott egy réteg reszelt sajtot és még 15-20 percet töltött a sütőben. Tehát összesen kb. 2 1/2 - 3 órát összesen.
Sajnos a kép nem lett a legjobb... sebaj az étel finom volt :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése