Sárgarépa krémleves

 


 

Minap jó áron találtam szép sárgarépát a boltban, azonban a többi levesnek való zöldség valahogy sehogy sem tetszett, így csak a répát vittem haza. Amire a sáskahad rá is repült, de az egész pakkot azért nem sikerült elfogyasztania. Így aztán jött is az ötlet - tovább haladva a krémlevesek útján.

Ami bele került:

- 4 sárgarépa

- 1 fej vöröshagyma

- 2 gerezd fokhagyma

- 1,5 l víz

- 1 húsleskocka

- 1 dl tejszín

- 2 evőkanál liszt a sűrítéshez

- fűszerek: só, bors, vegeta, 

A hagymát kicsit pirítottam olajon, majd hozzá dobtam a felvágott sárgarépát és így is pirítottam kicsit. Ezt követően felöntöttem vízzel és hozzáadtam a fűszereket: só, bors, fokhagyma és a húsleves kockát.

Hagytam főni kb. 30 percet, hogy a répa megpuhuljon, majd botmixerrel átdaráltam az alapot és hagytam még rotyogni. Végül hozzá adtam a tejszínt és némi liszttel - esetünkben 2 evőkanál - sűrítettem. 

Miután minden belekerült még némi sót adtam hozzá, hogy beállítsam az ízért. 

Levesgyönggyel tálaltam, mert a gyerekek nagyon szeretik.



Megjegyzések