Vöröshagyma krémleves


 

Vöröshagyma krémleves

 

Az első próbálkozás nem volt osztatlan siker, mert nagyon aromásra sikerült, a gyerkőcök nem voltak oda érte. Most kicsit visszavettem a vörös hagymából.

- 2 fej vöröshagyma
- olíva olaj
- 1,5 l víz
- 1 húsleveskocka (húsleves alaplé ugye...)
- 3 gerezd fokhagyma 
- főzőtejszín (legalább)
- fűszerek (bors, só, szerecsendió)
- 2 evőkanál liszt
 
A hagymát apróra vágtam - hogy elég kicsi legyen bevetettem a botmixer darálóját -, majd olíva olajon megdinszteltem, a fokhagymával együtt. Ezt felöntöttem vízzel és adtam hozzá egy húsleveskockát - húsleves alaplé híján. 
Miután felforrt és főtt egy kicsit, a botmixerrel átdolgoztam.
Ekkor hozzá adtam a fűszereket és hagytam megint gyöngyözni kicsit.
Végül jöhetett a főzőtejszín, itt ismét hagytam felforrni és ekkor adtam hozzá a lisztet, hogy sűrűbb legyen, illetve egy kis sóval fejeztem be az ízesítést.

Az egyszerű verzióban levesgyönggyel, másnap amikor több időm volt zsemléből készült sajtos pirítóssal tálaltam egy kis pirított bacon szalonnával.

 

Megjegyzések