Mexikói sertéscomb szeletek
Naszóval, gyorsan, lehetőleg köztes meló nélkül- legalább is így képzeli el az ember - ez az egyszerű konyha.
Folytatva a legutóbbi sertéshúsos kört:
- kb. 60 dkg sertéshusi /lehet karaj, comb, tarja, ki mit szeret/
- 1 nagyobb fej vörös hagyma
- zöldség keverék
- főszerek: só, mexikói fűszerkeverék /én csilis bab alapot használtam/
- zsiradék
A húst szeletekre vágtam és kiklopfoltam. A hagymát megpucoltam és szeletekre vágtam, majd a szeleteket a sütőtál aljára raktam.
Erre a hagymára került a kiklopfolt hús, amit sóztam és kicsit állni hagytam.
A szeletelt húsokat beszórtam a fűszerkeverékkel, ráöntöttem a zöldségkeveréket. Ismét sóztam, majd némi vizet is öntöttem alá.
Ezt a pakkot megtámogattam egy kis sertészsírral és betettem lefedve a sütőbe, kb. 175 C-on, 1,5 órára, had puhuljon.
És ilyen lett az eredmény:
Megjegyzések
Megjegyzés küldése