Mexikói sertéscomb szeletek

 

 

Mexikói sertéscomb szeletek

Naszóval, gyorsan, lehetőleg köztes meló nélkül- legalább is így képzeli el az ember - ez az egyszerű konyha.

Folytatva a legutóbbi sertéshúsos kört:

- kb. 60 dkg sertéshusi /lehet karaj, comb, tarja, ki mit szeret/

- 1 nagyobb fej vörös hagyma

- zöldség keverék

- főszerek: só, mexikói fűszerkeverék /én csilis bab alapot használtam/

- zsiradék


A húst szeletekre vágtam és kiklopfoltam. A hagymát megpucoltam és szeletekre vágtam, majd a szeleteket a sütőtál aljára raktam.

Erre a hagymára került a kiklopfolt hús, amit sóztam és kicsit állni hagytam.

 A szeletelt húsokat beszórtam a fűszerkeverékkel, ráöntöttem a zöldségkeveréket. Ismét sóztam, majd némi vizet is öntöttem alá.

 


Ezt a pakkot megtámogattam egy kis sertészsírral és betettem lefedve a sütőbe, kb. 175 C-on, 1,5 órára, had puhuljon.

És ilyen lett az eredmény:


Megjegyzések