Kedves szomszédunk jóvoltából adott volt egy jókora cukkini, illetve édesanyám is jött látogatóba egy mozgalmas napon, így adta magát a lehetőség, hogy akkor és ott asztalra kerüljön a tök.
Amit használtam:
- egy nagy cukkini
- 2 pohár rizs
- 1 kg darált hús
- 15 dkg sajt
- egy nagy tejföl (vagy fél kanna)
- fűszerek: só, bors
Lehetne cifrázni, de most a hatékonyságon volt a hangsúly
A cukkinit meghámoztuk (lehéjaztuk), kikapartuk a magját.
A rizst előfőztük ahogy szoktam, a húst pedig megpirítottuk. A mennyiség a cukkinihez itt lett sok :), de sebaj.
Belehalmoztuk a tökbe, sóztam, majd tejföllel locsoltuk és megszórtuk sajttal.
Mehetett a sütőbe.
Fontos: le kell fedni - erre én egy másik, mély tepsit választottam -, hogy megpuhuljon a tök.
Sajnos kapkodós volt a menet, így tányéron már nem sikerült lencsevégre kapni, illetve forrón puha volt és szétesett a tálalásnál.
Aztán láttam, hogy a hús fele és a rizs egy jó része is megmaradt, ami gondolkodóba ejtett egy picit, de jött is a megoldás. Ráöntöttem egy üveg házi lecsót és kicsit össze rottyantottam.
Íme:
Hát így lett egyből kettő.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése