Hogyan lesz egyből kettő - rakott cukkini és lecsós rizses hús

 


Kedves szomszédunk jóvoltából adott volt egy jókora cukkini, illetve édesanyám is jött látogatóba egy mozgalmas napon, így adta magát a lehetőség, hogy akkor és ott asztalra kerüljön a tök.


Amit használtam:
- egy nagy cukkini
- 2 pohár rizs
- 1 kg darált hús
- 15 dkg sajt
- egy nagy tejföl (vagy fél kanna)
- fűszerek: só, bors
Lehetne cifrázni, de most a hatékonyságon volt a hangsúly

A cukkinit meghámoztuk (lehéjaztuk), kikapartuk a magját.

A rizst előfőztük ahogy szoktam, a húst pedig megpirítottuk. A mennyiség a cukkinihez itt lett sok :), de sebaj.

Belehalmoztuk a tökbe, sóztam, majd tejföllel locsoltuk és megszórtuk sajttal.


Mehetett a sütőbe. 

Fontos: le kell fedni - erre én egy másik, mély tepsit választottam -, hogy megpuhuljon a tök.
 
Sajnos kapkodós volt a menet, így tányéron már nem sikerült lencsevégre kapni, illetve forrón puha volt és szétesett a tálalásnál.

Aztán láttam, hogy a hús fele és a rizs egy jó része is megmaradt, ami gondolkodóba ejtett egy picit, de jött is a megoldás. Ráöntöttem egy üveg házi lecsót és kicsit össze rottyantottam.

Íme:
 

Hát így lett egyből kettő.

Megjegyzések